MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 27. 04. 2023.

Prvi dan "Menadžmenta volontera"

Edukaciju je vodila Iva VrebacEdukaciju je vodila Iva Vrebac(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 27.4.2023. godine, održan je prvi dio edukacije "Menadžment volontera" unutar projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje". Edukacija je trajala od 11 do 14 sati, a održala se u jednoj od učionica Gimnazije Beli Manastir.

Edukaciju je vodila Iva Vrebac, predsjednica Mladih Hrvatskog Crvenog križa, a prisustvovali su zainteresirani učenici iz sve tri belomanastirske srednje škole: Valentina Habijan, Hanna Pavlic, Franciska Šarić, Matea Tomas, Lorena Deak, Maja Jambrošić, Josipa Iva Damjanov, Josip Bulić, Antonio Šević i Luka Bertok.

Edukacija je započela zanimljivom uvodnom igrom "Ameba, dinosaur, čovjek" te je nastavljena u istom tonu kroz "Pantomimu" u kojoj su se ponavljali pojmovi s edukacije "Biti volonter".

Teoretski dio je započet temom motivacije o kojoj se raspravljalo na interaktivan način. Nakon toga je uslijedila samoprocjena učenika – "Kako vidim sebe" kojoj je svrha razumijevanje na koji način različitost ljudi doprinosi radu u timu te ocjena koji su oni tip osobe. Nakon ispunjenog upitnika, rezultati su se podijelili i raspravili s ostalim sudionicima.

Nakon pauze uz pizzu, slatkiše i sokove, za sljedeći zadatak bilo je potrebno podijeliti se u dvije skupine kako bi svaka izradila polovicu mosta koji, kada se spoji, mora izdržati težinu mobitela. Od materijala na raspolaganju su imali papir, plastične čaše, markere, slamke, drvene štapiće, ljepljivu traku, spajalice i magnet. Ovim zadatkom se na praktičan način objasnio pojam grupne dinamike.

Voditeljica je zatim upoznala sudionike s procesom uključivanja volontera pomoću primjera. Govorila je o opisu posla volontera, selekciji i uključivanju.

Nakon rada u grupama, zanimljivih zadataka i igrica te uspješnosti voditeljice u ostvarivanju komunikacije s učenicima, prvi dan edukacije je završen.

***

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizents fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok