MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 31. 05. 2023.

Edukacija za izdavanje potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem

Edukaciju je vodila Iva VrebacEdukaciju je vodila Iva Vrebac(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 31.5.2023. godine, održana je edukacija u sklopu "Oazinog" projekta '"Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" pod nazivom "Edukacija za izdavanje potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem". Učionica u belomanastirskoj Gimnaziji je bila mjesto događaja, a edukacija je trajala od 12:30 do 14 sati.

Edukaciju je vodila Iva Vrebac, predsjednica Mladih Hrvatskog Crvenog križa, a prije samog početka, učenicima su se obratile Ana Jeličić, voditeljica "Oazinog" volonterskog centra i direktorica "Oaze" Sandra Kušenić.

Edukaciji je prisustvovalo 13 učenika iz sve tri belomanastirske srednje škole, Prve i Druge, kao i Gimnazije: Marko Mihaliček, Nenad Manojlović, Antonio Šević, Josip Bulić, Luka Bertok, Hanna Pavlic, Marina Sokač, Lana Drvoderić, Tin Čuraj, Valentina Habijan, Anamarija Miler, Josipa Iva Damjanov i Maja Jambrović.

Kroz kratko predavanje i primjer popunjene potvrde, sudionici su dobili korisne informacije o spomenutoj temi, koja im je posve nova te su ušli u tematiku o stjecanju, popunjavanju i korištenju potvrde.

Kroz cijelu edukaciju učenici su od edukatorice dobivali zabavne zadatke vezane uz temu koje su rado rješavali, a kako je za neke bio potreban paran broj, sudjelovala je i "Oazina" zaposlenica Dragana Brnjevarac.

Nakon okončane edukacije, uslijedilo je neformalno druženje uz osvježenje u vidu pizze, sokova i slatkiša.

***

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizents fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a suradnici Prva i Druga srednja škola Beli Manastir. Voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok