MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 11. 08. 2014.

Besplatna pravna pomoć (BPP) u "Oazi"

Arhivski snimak: BPP u Belom ManastiruArhivski snimak: BPP u Belom ManastiruCentar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, od početka kolovoza 2014. godine i u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza, provodi projekt "Besplatna pravna pomoć za građane Osječko-baranjske županije", financiran temeljem Ugovora o financijskoj podršci projektu ovlaštenih udruga i pravnih klinika za pružanje primarne pravne pomoći iz sredstava Državnog proračuna za 2014. godinu, sklopljenim s Ministarstvom pravosuđa 17. srpnja 2014. godine.

Cilj projekta je poboljšanje teritorijalne dostupnosti i osiguranje pružanja primarne pravne pomoći osjetljivim društvenim skupinama na tri lokacije u OBŽ: Osijek, Beli Manastir i Darda. Realizacija tog cilja podrazumijeva pružanje primarne pravne pomoći koja obuhvaća:

  • opću pravnu informaciju;
  • pravni savjet;
  • sastavljanje podnesaka pred javnopravnim tijelima, Europskim sudom za ljudska prava i međunarodnim organizacijama;
  • zastupanje u postupcima pred javnopravnim tijelima
  • i pravnu pomoć u izvansudskom mirnom rješenju spora.

Izravni korisnici tog projekta su pripadnici nacionalnih manjina – posebice Roma s područja Baranje, žrtve obiteljskog nasilja, osobe s invaliditetom i ostale osjetljive društvene skupine kao što su nezaposleni, umirovljenici, korisnici prava iz sustava socijalne skrbi…

Projekt se provodi na tri lokacije u OBŽ:

  • Centar za mirOsijek, Trg A. Šenoe 1, svakog radnog dana,
  • Mirovna grupa Oaza, Beli Manastir, J. Antala 3, svake srijede od 9,00 – 12,00 sati
  • Crveni križ Darda, Sv. I. Krstitelja 116 a, svake srijede od 12,00 – 14,00 sati.

Svi ti uredi od ranije su poznati korisnicima jer je Centar i do sada, kroz provedbu niza projekata, pružao BPP na tim lokacijama. Pored toga, Centar pružanje informacija i savjeta osigurava i putem telefona i e-maila: telefon: 031/206-887; e-mail: centar-za-mir@centar-za-mir.hr ili natalija@centar-za-mir.hr.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok