MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 10. 08. 2014.

Završen Deveti međunarodni land-art-festival Slama

Spaljivanje Crva sumnjeSpaljivanje Crva sumnje(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 10. VIII. 2014. godine, spaljivanjem Crva sumnje spektakularno je završen Deveti međunarodni land-art festival Slama, koji je ove godine održan 4. do 10. kolovoza na Šećeranskom jezeru kod Belog Manastira. I prethodni, subotnji dan završen je spaljivanjem skulpture Ružno pače, ali na površini jezera.

Na festivalu je dvadesetak umjetnika izrađivalo skulpture od slame, a festival je privukao preko 1.000 posjetilaca. Tokom vikenda održano je nekoliko radionica na temu savršenstva, vode i slame. Radionice su vodili Srđan Ferenčak, magistar filozofije, Kristijan Hranić, walldorfski pedagog, i Nikola Faller, magistar kiparstva i umjetnički voditelj festivala. Održan je i fotografski natječaj "Savršeni trenutak" te "Slama-forum" LAG-a Baranja.

Voditelj festivala Faller kaže da mu se Šećeransko jezero čini kao savršeno mjesto za održavanje "Slame" i da vjeruje kako će to postati trajno odredište festivala.

(Tekst i fotografije: Zita Jukić)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok