MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 20. 06. 2014.

"Oaza" dobila novi trogodišnji program

Vesna Nedić potpisuje ugovor s MinistarstvomVesna Nedić potpisuje ugovor s MinistarstvomU petak, 20. VI. 2014. godine, u zagrebačkom Hotelu International, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić – na javnom okupljanju opisanom ovdje – potpisala je s Ministarstvom socijalne politike i mladih ugovor o financiranju trogodišnjeg programa "Pomoć ugroženim Belomanastircima" vrijedan 200.000 kuna na godišnjem nivou. Program će se provoditi tri godine, s tim da će se ugovor ponovo sklapati za drugu i treću godine nakon prihvaćenog izvještavanja za prethodnu godinu. Prva godina provođenja programa trajat će od 1. VI. 2014. do 31. V. 2015. godine.

Opći cilj programa je osiguranje minimalnih životnih potrepština za najugroženije stanovništvo Grada Belog Manastira, odnosno za žitelje gradskog naselja Beli Manastir i prigradskih naselja Branjin Vrh, Šećerana i Šumarina. Program obuhvaća sljedeće aktivnosti:

  • dostavu besplatnih toplih obroka svakog radnog dana,
  • prikupljanje, sortiranje, pranje, peglanje i prepravku (prekrajanje) odjeće,
  • prikupljanje obuće,
  • podjelu odjeće i obuće,
  • senzibiliziranje javnosti za promicanje alternativnih oblika socijalnih usluga u zajednici.

Uz Mirovnu grupu Oaza, tom su prilikom ugovore potpisale još dvije baranjske udruge:

  • Udruženje "Baranja" (Lug) – program "Novi pristup provedbi mjera obiteljskopravne zaštite" – 158.000 kn,
  • Udruženje žena Romkinja "Romsko srce" (Jagodnjak) – "Škola, vrtić i mladi zajedno za bolje sutra" – 178.000 kn.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok