MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 25. 10. 2011.

Besplatna pravna pomoć u Belom Manastiru

Pravna pomoć u Društvenom centru
Natalija Havelka, pravna savjetnica (desno)

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, u partnerstvu s Centrom za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć – Vukovar i Srpskim demokratskim forumom, od svibnja 2011. godine provodi dvogodišnji projekt "Inicijativa organizacija civilnog društva za promjene antidiskriminacijskih politika", koji se financira sredstvima pomoći Europske Unijeiz programa IPA 2008.

 

Za koja se pravna područja pruža pomoć?
Jedna od aktivnosti projekta je pružanje besplatne pravne pomoći građanima pri ostvarivanju i zaštiti pojedinačnih prava u sljedećim pravnim područjima: mirovinsko i zdravstveno osiguranje, socijalna skrb, radno pravo, statusna prava, zaštita prava djece, zaštita od nasilja u obitelji, nasljedno pravo, prava nezaposlenih, stambeno zbrinjavanje.

Gdje se može dobiti besplatna pravna pomoć?
Besplatna pravna pomoć može se dobiti u prostorijama Centra u Osijeku svaki radni dan, u Društvenom centru u Belom Manastiru svake srijede od 9 do 12 sati te u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima svakog utorka također od 9 do 12 sati. Pravnu pomoć u Belom Manastiru Centar pruža u suradnji s Mirovnom grupom Oaza.

Tko su korisnici?
Korisnici projekta su građani slabijeg imovnog stanja, kao što su: nezaposleni, dugoročno nezaposleni, pripadnici nacionalnih manjina, žene, umirovljenici s minimalnim mirovinama, osobe pogođene ratom – raseljeni, povratnici, izbjeglice – i druge socijalno ugrožene osobe.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok