MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 26. 07. 2021.

Odluka o prodaji stanova u vlasništvu RH

Centar za mir nenasilje i ljudska prava - OsijekCentar za mir nenasilje i ljudska prava - OsijekVlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o prodaji stanova u vlasništvu RH. Odluka je objavljena u "Narodnim novinama" br. 78/2021 od 9. VII. 2021. godine.

Predmet prodaje su stanovi u vlasništvu, odnosno suvlasništvu RH, koje na temelju ugovora o najmu ili drugog akta koriste najmoprimci i članovi njihove uže obitelji.

Rok za podnošenje zahtjeva za otkup stana je šest mjeseci od stupanja na snagu Odluke.

Zahtjev se podnosi nadležnim državnim tijelima koja upravljaju stanovima u vlasništvu RH.

Kupoprodajnu cijenu stana kupac može platiti odjednom u cijelosti u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovor o kupoprodaji stana ili obročnom otplatom u jednakim mjesečnim obrocima do najdulje 20 godina.

Pomoć oko ispunjavanja Zahtjeva za otkup stana, kao i informacije o donesenoj Odluci, može se dobiti u Centru za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek kroz aktivnost "Besplatna pravna pomoć za građane Osječko-baranjske županije", u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje", koji Centar za mir provodi u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza.

Centar za mir može se kontaktirati na besplatni telefon 0800-900-880, na e-mail: centar-za-mir@centar-za-mir.hr ili, uz najavu i dogovor, posjetiti ured Centra u Osijeku, Trg Augusta Šenoe 1, svaki radni dan od 9 do 13 sati.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok