MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 31. 12. 2010.

Kraj dostave besplatnih toplih obroka

Dostava besplatnih toplih obroka
Utovar jelonoša na parkiralištu ispred Društvenog centra

Dostava besplatnih toplih obroka socijalno ugroženim osobama iz Belog Manastira i okoline trajala je od 4. X. 2010. do posljednjeg dana iste godine. Tromjesečni pilot-projekt "Dostava besplatnih toplih obroka", koji je organizirala Mirovna grupa Oaza u okviru svog programa pružanja socijalnih usluga na području Grada Belog Manastira i kojim je bilo obuhvaćeno 46 korisnika, u cijelosti je financirao Grad Beli Manastir. Kupovinu jelonoša financiralo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Obroci su pripremani u Crvenom križu Osijek, koji ih je u jelonošama dovozio do belomanastirskog Društvenog centra, a tu ih je preuzimao "Oazin" razvozač Ljubo i između 12 i 15 sati bijelim kombijem razvozio po Belom Manastiru i okolnim naseljima, kupeći usput prazne jelonoše od prethodnog obroka.

Najveća teškoća tokom dostave bila je na samom početku razvoženja dok razvozač nije pronašao neke doista zabačene adrese na rubovima rubnih naselja Grada Belog Manastira. Kasnije, poslije upoznavanja i dogovora kad i gdje treba hranu dostaviti i u kakvom stanju vraćati jelonoše, sve je teklo uredno. Suhi obroci dostavljani su samo za dane vikenda i praznike kad Crveni križ ne priprema tople obroke.

Dostava besplatnih toplih obroka
Oazine jelonoše
Dostava besplatnih toplih obroka
Razvozač Ljubo i njegov bijeli kombi

Korisnici su se navikli na dostavu toplih obroka i zahvalni su onima koji su im to omogućili, ali i zabrinuti što će biti s njima nakon što prestane dostava. Posljednjih dana pitaju nas tko će i kada nastaviti tu humanu akciju. A to je i razumljivo kada je neimaština velika, a zima s -11 °C nemilosrdna. Svi se nadaju da će Grad iznaći sredstva i uz pomoć dosadašnjih aktera i u 2011. godini nastaviti s tim projektom. Jer primaoci toplog obroka ne očekuju luksuz, već samo pomoć za preživljavanje i opstanak. Svi se nadaju da "Oazine" jelonoše neće dugo mirovati u skladištu…

Još članaka o dostavi besplatnih toplih obroka možete pročitati ovdje, ovdje, ovdje i ovdje.

Pročitano 922 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok