MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 18. 06. 2020.

Traženje rješenja za nastavak dostave toplih obroka

Vesna Nedić, Damir Mendler i Tomislav RobVesna Nedić, Damir Mendler i Tomislav RobKako smo pisali OVDJE, u svibnju 2020. godine nastavljena je dostava besplatnih toplih obroka za 25 potrebitih i ugroženih građana Belog Manastira i prigradskih naselja. Nakon što su u veljači 2020. godine potrošena sva sredstva odobrena za tople obroke kroz projekt "Pomoć najugroženijim građanima Grada Belog Manastira" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, tu socijalnu uslugu nastavio je financirati Grad Beli Manastir.

Zahvaljujući "Oazinom" lokalnom projektu "Besplatni topli obroci za starije i nemoćne osobe", kojega je prema Odluci o raspodjeli sredstava za financiranje projekata i programa udruga u 2020. godini odobrio Grad Beli Manastir, o čemu smo pisali OVDJE, "Oazini" korisnici primat će tople obroke i cijeli šesti mjesec te nekoliko dana početkom sedmog mjeseca.

A kako dalje financirati besplatne tople obroke, bila je tema sastanka koji je održan 18. VI. 2020. godine, s početkom u 11 sati, u belomanastirskoj gradskoj upravi, na kome su bili gradonačelnik Tomislav Rob, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa (GDCK) Beli Manastir Damir Mendler i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Zaključeno je da tu socijalnu uslugu preuzme GDCK, nakon što ju je Mirovna grupa Oaza provodila devet i pol godina (od 4. X. 2010). Misija društava Crvenog križa i jeste pomaganje potrebitima takvim uslugama. Osim toga GDCK ima mogućnost direktno ugovarati pružanje takve usluge s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za korisnike koji zadovoljavaju odgovarajuće kriterije. Kao što je belomanastirski Centar za socijalnu skrb svih proteklih godina pomagao "Oazi" u izboru korisnika, tako će pomagati i Crvenom križu.

Dok se ne ishoduju svi potrebni dokumenti – a treba ih dosta – za licencu koja će omogućiti GDCK da pruža takvu uslugu, Grad Beli Manastir će pomoći financijski ako bude potrebno, a  "Oaza" će pomoći oko organizacije dostave.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok