MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 26. 11. 2010.

Dostava besplatnih toplih obroka (II)

 

Dostava besplatnih toplih obroka
Svaki dan besplatni topli obrok

Dostava besplatnih toplih obroka socijalno ugroženim osobama iz Belog Manastira i okoline, koja je započela 4. X. 2010. i koja će trajati do kraja 2010, uredno se obavlja svaki radni dan na opće zadovoljstvo 46 korisnika. Tromjesečni pilot-projekt "Dostava besplatnih toplih obroka", koji je organizirala "Oaza" u okviru svog programa pružanja socijalnih usluga na području Grada B. Manastira, u cijelosti financira Grad Beli Manastir. Kupovinu jelonoša financiralo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Prvih dana dostave korisnici su bili u nevjerici. Zar je moguće nešto dobiti besplatno i to na pragu svoje kuće? No, brzo su se navikli i svakog radnog dana željno iščekuju bijeli kombi koji "juri" Belim Manastirom i okolinom između 12 i 15 sati i dijeli pune jelonoše, a uzima prazne za sutrašnji obrok.

Korisnici su zadovoljni obrocima jer su, kako kažu, ukusni i obilni, baš kao da su ih sami spremali. Nerijetko se dogodi da "Oazinog" dostavljača i vozača Ljubu korisnici dočekaju sa susjedom koji bi se također "upisao" za primanje besplatnog toplog obroka ili da zatraže dodatni ručak za upravo pristigle goste. Jednoj baki jelonoša, komplet od tri rostfraj-posude za dostavu hranu, toliko se dopala da je nije htjela vratiti jer joj se učinila pravim ukrasom u njenom regalu.

Dostava besplatnih toplih obroka
Ukusni obroci spravljeni u CK Osijek
Dostava besplatnih toplih obroka
Vozač Ljubo u akciji

Vozač Ljubo pun je dojmova pri svakom povratku sa "zadatka" koji mu čini zadovoljstvo jer, kako kaže, to se mora vidjeti i doživjeti. Radosna i zadovoljna lica korisnika, kao i riječi pune hvale za Mirovnu grupe Oaza i Grad Beli Manastir, govore same za sebe. Jedino se pita što će biti poslije posljednjeg dana ove godine kad će ova čarolija prestati i kada će korisnici uzalud iščekivati bijeli kombi iz koga se širi prijatan miris hrane.

Ali, tko zna što krije Djed Mraz u svojoj torbi. Možda se dobra suradnja "Oaze" i Grada Belog Manastira nastavi i u novoj godini.

Još članaka o dostavi besplatnih toplih obroka možete pročitati ovdje, ovdje i ovdje.

Dostava besplatnih toplih obroka
Ako netko nije kod kuće, obrok preuzimaju rođaci
Dostava besplatnih toplih obroka
Željko iščekivanje bijelog kombija i vozača Ljube

 

 

Pročitano 1006 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok