MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 23. 08. 2018.

Druženje sa štićenicima "Baranjskog sunca"

Jelena, Despot i - VioletaJelena, Despot i - VioletaU četvrtak, 23. VIII. 2018. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je još jedno druženje "Oazinih" aktivistica Jelene Opačić-Matijević i Stele Fabijan te "Oazinih" volontera sa štićenicima Doma.

U akciji su učestvovala četiri volontera: Despot Matijević, Snežana Kapular, Stela Stanojević i Stevica Jovanović.

Dan je bio izuzetno vruć i sparan pa su sve bakice bile u domskom dnevnom boravku. Svaki put kad dođu "Oazini" volonteri sve ih je manje. U protekla dva mjeseca, kažu, umrle su 22 bake, a novih je došlo manje. Žalosne su zbog toga, ali – bez obzira na visoku starosnu dob – sve imaju veliku i žarku želju za životom.

Najmlađa domska štićenica ima 84 godine, druga po redu 86, a ostale su preko 94, jedna ima 99, dvije 98 godina... Stvarno je problem kad imaš tako puno godina! Nekima ni djeca, ni unuci više nisu živi i nema ih tko posjećivati pa jedva čekaju druženja s "Oazinim" volonterima. Većina njih je veoma dugo u Domu i sve su već jedna drugoj ispričale...

S najmlađom domskom štićenicom Violetom, već standardno, Despot i Jelena igrali su "čovječe, ne ljuti se".

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.Druženje u "Baranjskom suncu"Druženje u "Baranjskom suncu"

Pročitano 309 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok