MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 12. 07. 2023.

Druženje sa štićenicima Doma za starije i nemoćne

"Oazine" aktivistice i volonteri"Oazine" aktivistice i volonteri(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 12.7.2023. godine, u vremenu od 9 do 10:30 sati, "Oaza" je, sa svojim volonterima, organizirala druženje sa štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir.

Posjeta i druženje "Oazinih" aktivistica i volontera, koje je kod štićenika Doma izazvalo osmijeh i zadovoljstvo na licu, održalo se u sklopu projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje". Baš zato ni ne čudi što je među volonterima bilo i srednjoškolaca koji su svoje slobodno prijepodne rado proveli u priči, druženju i igranju društvenih igara sa starijima.

Vrijeme druženje je proteklo brzo, u dobrom raspoloženju, natjecateljskom duhu čemu je sigurno doprinijelo i poznanstvo domaćina sa posjetiteljima koji su se tu, zbog češćih druženja, gotovo udomaćili. Rastanak je, kao i obično, bio emotivan uz želje za ponovno skoro viđenje.

Volonteri Lea, Ozren, Saša, Ljubo, Jovan, Milanka, Luka, Margita, Vida, Klara i Anica su, zajedno s "Oazinim" aktivisticama Sandrom, Vesnom i Anom, zadovoljni, punog srca napustili Dom uz obećanje da ponovni susret, usprkos velikim ljetnim vrućinama, slijedi već idućeg mjeseca.

Kao i obično, "Oaza" je domaćinima došla s poklonima u vidu keksa, grickalica, sokova i vode dok je svojim nezamjenjivim volonterima zahvalila porcijom ukusnog jela od cateringa Mika Catering Baranja iz Šumarine.  

***

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizents fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, suradnici su Prva i Druga srednja škola Beli Manastir, a voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok