MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 09. 08. 2023.

Druženje s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe

"Čovječe, ne ljuti se" je uvijek aktualna igra"Čovječe, ne ljuti se" je uvijek aktualna igra(fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U srijedu, 9.8.2023. godine, u vremenu od 9:30 do 11 sati, "Oaza" je, zajedno sa svojim volonterima, organizirala još jedno druženje s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Beli Manastir.

Cilj posjete i druženje bio je, društvenim igrama uz priču i šalu, skratiti vrijeme korisnicima Doma.

Kako je ovo bio samo jedan u nizu ustaljenih posjeta, već su stvorena prijateljstva i ekipe, među volonterima i korisnicima koji su s nestrpljenjem iščekivali početak druženja i natjecanje u "Čovječe, ne ljuti se", dominu i kartama.

Raspoloženje među igračima je bilo dobro, natjecateljski duh se osjećao u zraku, a zadovoljna i nasmiješena lica igrača su govorila dovoljno.

Vrijeme ugodnog druženja je proteklo brzo pa su stoga "Oazini" volonteri, Filip, Ozren, Margita, Ilonka, Vida, Mirko, Jovan, Ljubo i Anica, i sami dobro raspoloženi, obećali novo druženje uskoro. A do tada su prisutne "Oazine" aktivistice Vesna i Ana pozdravile korisnike, ali i zaposlenike Doma koji su uvijek spremni na suradnju.

Naravno, i ovoga puta je "Oaza" u posjetu došla s vrećicom keksa i grickalica namijenjenih korisnicima Doma, dok su volonteri nagrađeni porcijom ukusnog jela od Mika cateringa Baranja iz Šumarine.

Druženje se održalo u sklopu projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje".

***

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizents fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, suradnici su Prva i Druga srednja škola Beli Manastir, a voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok