MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 29. 06. 2022.

Posjet Domu za starije i nemoćne

Ugodno druženje u hladoviniUgodno druženje u hladovini(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 28.6.2022. godine, "Oaza" je kroz projekt "Dostojanstveno starenje" Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike organizirala posjet Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir s ciljem druženja volontera i štićenika Doma.

Stoga su se tri "Oazine" zaposlenice: Sandra, Ana i Dragana, zajedno s pet volontera: Gretom, Marom, Klarom, Ljubom i Ognjenom, uputile u spomenuti Dom gdje su ih već, s velikim nestrpljenjem, očekivali njegovi stanari, osobe starije životne dobi željne novih lica i druženja.

Za taj topli doček u hladovini lijepog parka, pod budnim okom radne terapeutkinje Marije Horvat, gosti su im priredili kratak recitatorski program na temu mame i tate, budući da je većina njih upravo to. Izborom pjesama bili su zadovoljni, uz jednu malu molbu da se sljedeći put u repertoar uvrste i pjesme o bakama i dekama, što im je i obećano. Nakon kratke izvedbe, uslijedilo je druženje uz priču i evociranje raznih zanimljivih događaja iz ne tako davne prošlosti kada su i sami bili aktivni i puni elana. A sada su, kažu, sretni kada ih netko posjeti i donese dašak mladosti i vanjskog užurbanog vremena u kome, u strci za opstankom, nitko ni za koga ne mari.

Rado bi oni i zaplesali uz Adamovu svirku, koja im je ostala u lijepom sjećanju, samo ako prilike budu to dozvoljavale, a noge slušale.

I tako, uz priču i ugodno druženje, proteklo je vrijeme posjeta, koji je "Oaza", naravno, obećala ponoviti u što skorije vrijeme.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok