MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 22. 08. 2018.

Druženje sa štićenicima Staračkog doma

Ekipa za dominoEkipa za dominoU srijedu, 22. VIII. 2018. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir, a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je još jedno druženje sa štićenicima toga Doma. U akciji su učestvovale "Oazine" aktivistice Stela Fabijan i Jelena Opačić-Matijević te volonteri: Borislava Kovačević, Despot Matijević, Margita Relić, Snežana Kapular i Stela Stanojević.

Domski štićenici "Oazine" su volontere dočekali već raspoređeni za stolovima. Bile su tu ekipe za kartanje, domino i "čovječe, ne ljuti su", a nisu izostali ni kibiceri. Za njih bismo čak mogli reći da su – neizbježni.

Štićenici, zapravo, već imaju svoje standardne ekipe, koje igraju međusobno, ali vole kad im dođu "Oazini" volonteri i razbiju monotoniju.

Kartanje: muška protiv ženske ekipeKartanje: muška protiv ženske ekipeJedan od stolova za kojim se igrao domino bio je sretan i ponosan što je "Oazinog" volontera Despota naučio igrati domino. Teta-Borkin stol bacio se u velike priče, a ostali su se nadmetali u društvenim igrama. Za kartaroškim stolom igra muška protiv ženske ekipe, a ženska ekipa redovito pobjeđuje. Zato je pao tajni dogovor da će ženska ekipa morati pustiti muškoj ekipi da i ona jednom – pobijedi.

U takvim okolnostima sat vremena druženja brzo prođe. Ustvari igrači se razilaze kad partije budu gotove, a najkasnije u 17:30 jer tada počinje postavljanje stolova za večeru.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.Domski dnevni boravak sa stolovima za društvene igreDomski dnevni boravak sa stolovima za društvene igre

Pročitano 313 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok