MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 21. 06. 2018.

Druženje sa štićenicima "Baranjskog sunca"

Kristina i Violeta, "čovječe, ne ljuti se"Kristina i Violeta, "čovječe, ne ljuti se"U četvrtak, 21. VI. 2018. godine, od 10 do 11 sati, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje III", održano je još jedno druženje "Oazine" aktivistice Jelene Opačić-Matijević te "Oazinih" volonterki sa štićenicima Doma. U akciji su učestvovale četiri volonterke: Donka Dvornić, Dubravka Simendić, Kristina Gubić i Stela Stanojević. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Bakice su "Oazinu" ekipu jedva dočekale, ali svaki put ih sve manje. Nekoliko njih bilo je na kupanju, neke su nažalost u bolnici ili su postale ležeći pacijenti, ali dosta ih je i umrlo.

Svaka volonterka sjela je kraj "svoje" bakice pa su popričale što ima novo, kako je sa zdravljem, o vremenu, unučadi, praunučadi, pa čak i čukununučadi, i sat vremena je proletio. Violeta, draga prijateljica "Oazinih" volonterki i najmlađa domska štićenica, obradovala se mladoj volonterki Kristini, svojoj partnerici za igru "čovječe, ne ljuti se".

Teško je posjetiocima Doma za stare gledati kako štićenice žale kad neka od njih umre. Ipak se u Domu stvaraju prijateljstva koja su sasvim drugačija od onih koje postoje izvan Doma.Druženje 'Oazinih' volontera i domskih štićenikaDruženje 'Oazinih' volontera i domskih štićenika

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok