MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 21. 11. 2017.

Završena "Oazina" osnovna informatička obuka

Polaznik obuke i predavač NenoPolaznik obuke i predavač NenoOd 31. X. do 21. XI. 2017. godine, svakog utorka i četvrtka, u "Oazinom" internet-klubu održavala se informatička obuka za osobe starije od 60 godina u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje – II". Obuku je vodio "Oazin" zaposlenik Neno Radić, inženjer računarstva. Ovo je druga po redu obuka po gore spomenutom projektu. Ovaj puta obuku je pohađalo šest polaznika: Zlatko Dumančić, Darinka Dvorski, Dobrivoje Janković, Gordana Ovčar, Rozalija Vereš i Franjo Vonjak.

Uspješni polaznici informatičke obukeUspješni polaznici informatičke obukeZbog raznoraznih obaveza neki polaznici nisu bili baš redoviti, ali je zato ova grupa bila jedna od najupornijih u svladavanju novog gradiva. Održano je ukupno dvadesetak sati predavanja. Polaznici su se na početku upoznali s osnovnim radnjama: od načina uključivanja računala i rada s mišem i tipkovnicom, do osnova korištenja Microsoft Worda, koji je zasigurno najpopularniji program za obradu teksta. Na jednostavnim primjerima prikazan je unos i oblikovanje teksta. Kasnije su se radili i jednostavni tablični grafikoni u Microsoft Excelu, programu za rad s tablicama.

Obrađeno je i "surfanje" po internetu (www) korištenjem odgovarajućih programa Mozilla Firefoxa i Google Chrome te različitih internetskih portale kao izvora vijesti. Polaznici su također naučili kako koristiti Google karte i Youtube i kako ciljano tražiti određene pojmove.

Uz opuštenu atmosferu, polaznici su uspješno riješili i posljednji ispit te zasluženo dobili potvrde o uspješnom završetku obuke.

Zbog veće zainteresiranosti, ponedjeljkom i srijedom organiziran je i dodatni program osposobljavanja za rad na "pametnim" mobitelima, gdje su zainteresirani korisnici – pored kraće obuke – predavaču mogli postavljati bilo kakva pitanja u vezi s njihovim mobitelima. Takvu "mobitel-obuku" prošlo je devet polaznica.

Informatička obuka za starije osobe jedna je od aktivnosti "Oazinog" projekta "Dostojanstveno starenje – II", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 522 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok