MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 12. 04. 2017.

Druženje sa štićenicima Staračkog doma

Nova volonterka: Stana NemetNova volonterka: Stana NemetU srijedu, 12. IV. 2017. godine, od 16 do 17 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Beli Manastir (kojega Belomanastirci zovu "Starački dom"), a u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", održano je druženje sa štićenicima tog Doma. U akciji su učestvovale "Oazine" aktivistice Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan te šest volonterki: Donka Dvornić, Jelisavka Brnjevarac, Mirjana Banjanac, Mirjana Ćosić i Stela Stanojević.

Među volonterkama po prvi put bila je i Stana Nemet, novinarka i voditeljica belomanastirskog Radija Banska kosa, koja je tom prilikom snimila razgovor s domskom štićenicom Vericom Parabak za svoju emisiju "Korak ka jednakosti", emitiranu 13. IV. 2017. godine.

Domino...Domino...... 'čovječe, ne ljuti se'... 'čovječe, ne ljuti se'Domska ekipa već je standardna: jedan stol je za kartanje, a ostali su za "čovječe, ne ljuti se" ili domino. "Oazine" volonterke već su posjećivale Dom u sklopu prethodnih projekata pa se međusobno poznaju. Kako se nisu vidjeli dva mjeseca, prvo su se morale pretresti novosti. Kako je sa zdravljem, je li netko ozbiljnije bolestan, da nije netko – ne daj, Bože – umro...? A onda su započeli kartaški i igrački "okršaji" uz priče i šale. Na koncu su volonterke domskim štićenicima poželjele sretne uskršnje praznike i da ih sljedeći put dočekaju u istom ili boljem zdravstvenom stanju i u istom ili većem broju.

Mirjana Ćosić (prvi stol); Stela Fabijan, Jelisavka Brnjevarac i Stela Stanojević (drugi stol)Mirjana Ćosić (prvi stol); Stela Fabijan, Jelisavka Brnjevarac i Stela Stanojević (drugi stol)Projekt "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji" financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 751 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok