MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 09. 05. 2015.

70-godišnjica pobjede nad fašizmom

Komemoracija na memorijalnom kompleksu Batinske bitkeKomemoracija na memorijalnom kompleksu Batinske bitke(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-1, ovdje-2, ovdje-3, ovdje-4 i ovdje-5)

Sedamdeseta godišnjica Batinske bitke obilježena je 29. XI. 2014, a 70-godišnjica Bolmanske bitke 21. III. 2015. godine. U subotu, 9. V. 2015, na Dan pobjede i ujedno Dan Evrope, s početkom u 16 sati, na memorijalnom kompleksu Batinske bitke obilježena je i 70-godišnjica pobjede nad fašizmom.

Tim povodom na Spomenik Batinske bitke vijence su, bez najava delegacija, u tišini i uz vojne počasti, položili saborski zastupnik Tomislav Ivić, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, saborski zastupnik Domagoj Hajduković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, ministar Ivan Vrdoljak uime Vlade RH te brigadni general Siniša Jurković uime Ministarstva obrane i OS RH.

Polaganje vijenaca na Batinskom spomenikuPolaganje vijenaca na Batinskom spomenikuU službenom dijelu komemoracije vijence su također položili ruski ambasador Robert Markarjan, srbijanski generalni konzul u Vukovaru Živorad Simić, ambasadori Kazahstana Aslan Musin i Azerbajdžana Kamil Hasijev te delegacija SABA-e RH i saborski zastupnik Veljko Kajtazi.

Nakon toga prisutni građani i gosti okupili su se ispred zgrade sa stalnim izložbenim postavom Batinske bitke, gdje su im se obrati gotovo svi polagači vijenaca, uključujući i ambasadore. Svi su oni isticali značaj pobjede nad fašizmom te zasluge onih koji su u toj borbi izgubili život.

Istoga dana na spomenike u Branjinom Vrhu i Belom Manastiru te na belomanastirskom Partizanskom groblju, u organizaciji UABA Beli Manastir i uz učešće vojnih izaslanika ruske ambasade u Zagrebu, položeni su vijenci kao znak sjećanja na poginule oslobodioce Baranje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok