MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 05. 04. 2013.

Dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji (9-13)

Prepoznajmo i razlikujmo osjećajePrepoznajmo i razlikujmo osjećajeU mjesecu ožujku (martu) 2013. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, nastavljena je provedba dječjih radionica o nenasilnoj komunikaciji u sklopu projekta "Edukacijom do nenasilne komunikacije", kojega financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Radionice se održavaju petkom od 18 do 20 sati, u terminu u kome su se i dosada održavale dječje radionice.

Prva radionica održana je krajem prošle godine, a u ovom mjesecu održane su:

Deveta radionica – 1. III. 2013. (12 učesnika; četvrta radionica u ciklusu "U tuđim cipelama").

Deseta radionica – 8. III. 2013. (11 učesnika; peta radionica u ciklusu "U tuđim cipelama").

Cilj: uočavanje i razumijevanje potreba drugih ljudi bez predrasuda i nametanja stavova drugima; pomaganje drugima; kooperativnost i smisao za zajedništvo.

Radionice su bile primjerene uzrastu djece. Djeca su se kroz različite vježbe ("Titanik", "Brod i stijena", "Spunk" te crtanje na neviđeno) upućivala da slušaju jedni druge kako bi saznali što drugi misle i kako se osjećaju te da to poštuju.

Jedanaesta radionica – 15. III. 2013. (11 učesnika; prva radionica u ciklusu "Kako se osjećamo").

Dvanaesta radionica – 22. III. 2013. (8 učesnika; druga radionica u ciklusu "Kako se osjećamo").

Trinaesta radionica – 29. III. 2013. (10 učesnika; treća radionica u ciklusu "Kako se osjećamo").

Cilj: prepoznavanje i razlikovanje osjećaja; pozitivni i negativni osjećaji; način izražavanja osjećaja.

Na radionicama su, kroz različite vježbe ("Prepoznaj svoj glas", "Naše drvo", "Naši osjećaji", "Igra pantomime"), djeca bila suočena s raznim situacijama koje izazivaju pozitivne i negativne osjećaje. Susreli su se i s temom straha pa je uočeno da djeca u takvim situacijama pomoć traže od roditelja, rodbine, crkve i sl. Zanimljiva je bila vježba "Skulpture". Jedna skupina djece predstavljala je "tužne skulpture", a druga je od njih morala napraviti "vesele skulpture".

Početkom ovog mjeseca radionicama su se počela pridruživati i osnovnoškolci romske narodnosti, koji su bili vrlo aktivni u radu.

Nakon svake radionice našlo se vremena i za ples ili neku drugu aktivnost pa su tako djeca na jednoj od radionica pravila čestitke za osobe starije životne dobi povodom Uskrsa, a na posljednjoj radionici "Oaza" je djecu darovala prigodnim poklončićem povodom Uskrsa.

Pročitano 1589 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok