MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 31. 01. 2013.

Dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji (2-4)

Crtanje 'čudovišta' - rad u skupinamaCrtanje 'čudovišta' - rad u skupinamaU mjesecu siječnju (januaru) 2013. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, nastavljena je provedba dječjih radionica o nenasilnoj komunikaciji u sklopu projekta "Edukacijom do nenasilne komunikacije", kojega financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Radionice se održavaju petkom od 18 do 20 sati, u terminu u kom su se i dosada održavale dječje radionice.

Prva radionica održana je krajem prošle godine, a u ovom mjesecu održane su:

  • Druga radionica - 11. 01. 2013, voditeljica Stela Fabijan (učesnika 7)
  • Treća radionica - 18. 01. 2013, voditeljica Dubravka Simendić (učesnika 10)
  • Četvrta radionica - 25. 01. 2013, voditeljica Ana Jeličić (učesnika 10)

Radionice su bile primjerene uzrastu djece pa su ona rado učestvovala na njima.

Što se radilo na radionicama?
Druga radionica
započela je predstavljanjem svojih najboljih osobina. Slijedio je rad u parovima, a potom crtanje čudovišta po skupinama, bez gledanje što rade druge skupine. Za kraj su, uz muziku i s čašama soka, dječaci i djevojčice nazdravili sebi u čast.

Radim to što radim - nego štoRadim to što radim - nego štoŠto znače naša imena i kako smo ih dobili?Što znače naša imena i kako smo ih dobili?Treća radionica počela je vježbom češkanja. U drugoj vježbi "Radim to što radim" uočeno je da djeca ne vole učiti, spremati, ići u glazbenu školu … jer nemaju dovoljno vremena. U trećoj vježbi uočavali su probleme i potom ih zajednički rješavali. Za kraj su trebali iskazati pohvale sami sebi, ali ih se moralo poticati.

Na četvrtoj radionici djeca su saznala nešto novo o sebi i drugima. Za početak su svoje ime morala napisati lijevom rukom, potom su doznala značenja napisanih imena, a onda se razgovaralo o tome zašto su im roditelji dali baš ta imena. Na takav razgovor bili su pripremljeni na prošloj radionici kad im je rečeno da o tome pitaju svoje roditelje. Na kraju su sve to pretočili u crteže.

Nakon svake radionice, "Oazini" mali korisnici počaste se sokom i keksićima, a uz glazbu i ples još se i dodatno zabave.

Pročitano 1760 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok