MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 08. 09. 2012.

Biciklijada "Baranja 2012"

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje – put, ovdje – Crveni križ,
ovdje – takmičenja i ovdje – učesnici)

Na izlasku iz Belog ManastiraNa izlasku iz Belog ManastiraSubota, 8. IX. 2012. godine, bio je dan održavanja pete po redu biciklijade pod imenom "Baranja 2012", a u organizaciji Udruženja "Baranja" iz Bilja i Mirovne grupe Oaza iz Belog Manastira. Na biciklijadi su, među stodvadesetak učesnika (od kojih je najviše bilo učenika  osnovnih škola iz Belog Manastira, Čeminca i Kneževih Vinograda), učestvovali i članovi Gimnastičkog društva Beli Manastir, udruge "Skok-klub – športska rekreacija i ples", Biciklističke udruge "Baranja bike", Boćarskog kluba "Vid" te Udruge žena (UŽ) "Orhideja", ali i pojedinci iz drugih baranjskih mjesta te Osijeka, Borova i Valpova.

Start biciklijade bio je ispred osnovnih škola u Belom Manastiru i Dardi, a usput su im se pridruživali ostali učesnici. U Grabovcu su se spojile obje kolone i nastavile put do odredišta: Osnovne škole Čeminac. A na cilju u Čemincu, uz grah s kobasicama i osvježenje, za sve učesnike organiziran je bogat zabavno-sportski program, koji se sastajao od takmičenja u karaokama, ubacivanju lopte u koš, nošenju jaja u kašici, skakanju u vrećama i povlačenju užeta. Nakon dana ispunjenog raznovrsnim i zanimljivim sadržajima, biciklisti su u tri sata poslijepodne krenuli svojim kućama, uz – kao i pri dolasku – policijsku pratnju i pratnju ekipe Crvenog križa.

Biciklistička kolona stiže u GrabovacBiciklistička kolona stiže u Grabovac

Sredstva za održavanje biciklijade, kojom je obilježen Međunarodni dan obitelji, osigurala je Europska Unija kroz projekt "Važno je imati podršku". Trebalo je da se biciklijada održi u svibnju, no zbog velikog broja drugih događanja u planiranom terminu, a potom i zbog nepovoljnih vremenskih prilika, održana je početkom rujna, u prvu subotu nakon početka nove školske godine.

Svi učesnici na igralištu Osnovne škole ČeminacSvi učesnici na igralištu Osnovne škole Čeminac

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok