MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 24. 04. 2024.

Predstavljanje monografije Stanislava Marijanovića

Na predstavljanju je bila...Na predstavljanju je bila..."Proteklog tjedna u Belom Manastiru bila su razna događanja na kojima sam prisustvovala. Sva su bila zanimljiva, no jedan bih ipak izdvojila, a to je predstavljanje umjetničko-znanstvene monografije umjetnika Stanislava Marijanovića, inače izv. prof. art. na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

A zašto mi je baš ovaj događaj bio poseban? Pa zato što je ovaj svestrani umjetnik velikog talenta porijeklom s naših prostora, iz Kneževa i bivši učenik naše, odnosno moje Gimnazije Beli Manastir koja na njega, zaista, može biti ponosna.

...i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić...i "Oazina" aktivistica Ana Jeličić

Predstavljači ove bogate i vrijedne monografije bili su Igor Lonjak, predavač na Katedri za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Osijeku i autor monografije Vladimir Rismondo,  izv. prof. dr. sc. Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Predstavljači su nam otkrili mnogo toga o prof. Marijanoviću koji nije samo uspješan grafičar,  nego i ilustrator, pisac i autor začudnih objekata koji su ga proslavili diljem svijeta.

Svoje osebujne radove, za koje je dobio mnoge nagrade i koji su ga učinili poznatim kod nas i u inozemstvu, pogotovo u Parizu i Ateni gdje je proveo i dio svog života, izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama koje su sve vidljive i nabrojane u navedenoj monografiji. Lijepo uređenoj knjizi od preko 400 stranica, nakladnika i urednika Dubravka Marijanovića, inače umjetnikovog brata.

Monografija, u koju je uloženo puno rada i truda, zaista je vrijedna i drago mi je da se nalazi na polici među mojim knjigama."

Ana Jeličić, "Oazina" aktivistica

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok