MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 19. 12. 2007.

Novi pretpristupni instrument IPA u RH

U Osijeku je 4. XII. 2007. u velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore održan seminar na temu "Regionalna politika Europske unije u periodu 2007-2013. i novi pretpristupni instrument IPA u RH". IPA je pretpristupni instrument pomoći odobren Republici Hrvatskoj u okviru nove Financijske perspektive Unije, u proračunskom razdoblju od 2007. do 2013. godine.  Kao integrirani instrument, IPA zamjenjuje programe koji su do sada bili dostupni Hrvatskoj - CARDS, Phare, ISPA i Sapard.
Organizator seminara bila je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje d.o.o. za međunarodnu i regionalnu suradnju iz Osijeka. Seminar su vodile Maja Hranilović i Mirjana Samardžić, trenerice konzultantske tvrtke RAZBOR  iz Zagreba.
Teme seminara su bile:
-    razvoj regionalne politike u EU
-    pretpristupni instrument IPA i institucionalna nadležnost u RH
-    izgradnja institucija
-    prekogranična suradnja
-    regionalni razvoj
-    ljudski resursi
-    IPARD
-    programi zajednice
Na obuci su sudjelovali predstavnici nevladinih organizacija i lokalnih samouprava iz Osječko-baranjske županije. Jedna od sudionica bila je i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Pročitano 880 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok