MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 16. 10. 2012.

Treći dani EU-fondova u Zagrebu

Treći dani EU-fondovaTreći dani EU-fondovaU ponedjeljak i utorak, 15. i 16. X. 2012. godine, u zagrebačkom Hotelu "Sheraton" održani su Treći dani EU-fondova. Cilj toga događanja bio je da se potencijalnim korisnicima EU- fondova osiguraju besplatna stručna predavanja i informiranje na infopultovima. Dane EU-fondova svečano su otvorili prof. dr. sc. Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, te veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije EU u RH.

U utorak (16. X.), kad su na Danima bile "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić i Jasna Petrović, koordinatorica Udruženja "Baranja" iz Bilja – jedine predstavnice nevladinog sektora iz Baranje – održano je osam stručnih predavanja o pet komponenti Instrumenata pretpristupne pomoći (IPA) te o mogućnosti sudjelovanja u kohezijskom i strukturnim fondovima EU.

Sva predavanja bila su veoma posjećena, a ukupan broj sudionika, kako se navodi na web-stranici ljudskipotencijali.hr, procjenjuje se na oko 2.000. Bilo bi ih i više, ali je broj bio ograničen. Među njima su bili predstavnici nevladinih organizacija, državnih institucija i poslovnih subjekata.

Oko 2.000 sudionikaOko 2.000 sudionika

Teme predavanja bile su:

  • Kako se prijaviti na IPARD-program
  • Razvoj ljudskih potencijala
  • Potpora EU za organizacije civilnoga društva
  • Prekogranična suradnja
  • Jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika
  • Izgradnja poslovne i turističke infrastrukture
  • Znanošću do konkurentnijeg gospodarstva
  • Energetska učinkovitost u graditeljstvu
Pročitano 2040 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok