MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Arhiva

Fabovci su duhom mlade osobe...Fabovci su duhom mlade osobe..."Druženje starijih osoba", može se to i tako naz(i)vati. Svakog ponedjeljka od 20 do 22 sata i svakog petka od 21 do 23 sata u sportskoj dvorani belomanastirske Osnovne škole održavaju se probe veteranskog Folklornog ansambla Baranje (FAB) "Nikola Tesla". Članovi i članice tog folklornog društva osobe su mlade duhom, a o godinama nećemo (mnogo) govoriti. Većina ih ima između 50 i 70...

Čestitka za 24. rođendanČestitka za 24. rođendanU petak, 31. VII. 2015. godine, na "Oazinoj" plesnoj radionici uslijedilo je veliko iznenađenje za plesnu trenericu Aleksandru Bolmanović. Njoj su plesači "Oazine" plesne skupine "Power Angels" pripremili iznenađenje povodom njezinoga 24. rođendana, koji je bio u utorak, 28. srpnja. Iznenadili su je predivnom čestitkom, na kojoj su se svi potpisali, i divnim stihovima, koje su sami osmislili:

Petak, 31. 07. 2015.

BM-automobili

Francuski automobil iz departmana SartheFrancuski automobil iz departmana SartheU Hrvatskoj se autooznaka BM odnosi na Beli Manastir i nose je sva motorna vozila iz Baranje. Ista oznaka postoji i u nekim drugim zemljama. Tako je ovog ljeta na Zlatiboru viđen (i uslikan) automobil s tablicom na kojoj je ista takva oznaka. Prema manjoj oznaci F znamo da je taj automobil registriran u Francuskoj – u kojoj se prva slova na tablicama ne odnose na gradove kao kod nas. Prema broju 72 znamo da je taj automobil registriran u departmanu Sarthe (čitaj Sart), čiji je glavni grad Le Mans (čitaj Le Man).

Četvrtak, 30. 07. 2015.

Sretan rođendan našoj Ani

Voditeljica "Oazinog" volonterskog centra i kreativnih radionica za ženeVoditeljica "Oazinog" volonterskog centra i kreativnih radionica za žene

Jadranka, Mirjana i AnaJadranka, Mirjana i AnaU utorak, 28. VII. 2015. godine, održano je dvadesetpeto druženje starijih osoba prema "Oazinom" projektu "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira". Taj projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a druženje je organizirala "Oazina" aktivistica Ana Jeličić kod gospođe Mirjane Bošković u Branjinom Vrhu.

Mirjana živi sama u svom cvijećem i voćkama okruženom domu. Dane skraćuje gledanjem serija i drugih zanimljivih sadržaja na televiziji, no draža su joj druženja sa susjedom Jadrankom, koja je redovito posjećuje. Njih dvije, uz kavu i sok, dijele svakodnevne brige i poslove, kao i lijepe događaje vezane većinom uz djecu i unučad. Tako su i toga dana bile u razgovoru oko spremanja zimnice, koja je sada aktualna. Iako su već uhodani tandem, u svoje društvo rado prihvaćaju i druge susjede koje ponekad navrate.

Utorak, 28. 07. 2015.

Prvi sastanak projektnog tima

Projekt 'Naučimo volontirati'Projekt 'Naučimo volontirati'U utorak, 28. VII. 2015. godine, s početkom u 19 sati, održan je sastanak na kome su bile članice Mirovne grupe Oaze Vesna Nedić, Ana Jeličić i Sanela Stanojević te članice Udruge osoba s alergijama i problemima disanja "Alerga" dr. Mirjana Marjanović, Ksenija Dimić, Gordana Jakopec i Mirela Kotromanović. Sastanak je održan u "Oazinom" uredu, a glavni povod bio je dogovor oko zajedničkog projekta "Naučimo volontirati", kojega "Oaza" provodi u partnerstvu s "Alergom" i Gradom Belim Manastirom i kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Utorak, 28. 07. 2015.

Belomanastirska razglednica (4)

Koja je ovo belomanastirska ulica?Koja je ovo belomanastirska ulica?

Ponedjeljak, 27. 07. 2015.

Povrat ambalaže

Svaki dan - kamion povratne ambalažeSvaki dan - kamion povratne ambalažeU "buksi" sa slike, koja se nalazi na parkiralištu uz belomanastirski "Lidl", svaki se dan skupi skoro pun kamion povratne plastične, metalne i staklene ambalaže. Nekad je sve to završavalo na – smetištu i divljim deponijama, a u nekim susjednim zemljama i danas tako završava.

Dubravka SimendićDubravka SimendićDubravka Simendić, asistentica na "Oazinom" programu "Pomoć ugroženim Belomanastircima", iz mjeseca u mjesec zapisuje anegdote, svakakve zgode i zanimljive priče koje čuje od starih osoba koje obilazi kao gerontodomaćica. Ovaj put zabilježila je priče triju baka o jednom baranjskom običaju.

"Ciganski" kum
U Baranji je poslije II. svjetskog rata, a vjerojatno još i ranije, bio običaj da se bude kum pri krštenju romske ("ciganske") djece. Kad se nekoga pozove na tu dužnost, normalno je bilo da se to prihvati jer se time toj osobi ukazuje posebna čast, a novi kum to je držao i velikom srećom.

Web-stranica iz projekta 'Mladi pred vratima'Web-stranica iz projekta 'Mladi pred vratima'Nakon što je nekoliko mjeseci bila ugašena, web-stranica belomanastirskog Boćarskog kluba "Vid" opet je aktivna i može joj se pristupiti preko interneta na ovoj adresi. Stranicu je 2012. godine izradila "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić dok je bila polaznica edukacije za web-dizajnere u okviru projekta "Mladi pred vratima", kojega je financirala Europska Unija.

Dubravka Simendić kao dežurna teta u 'Oazinoj' burziDubravka Simendić kao dežurna teta u 'Oazinoj' burziU mjesecu lipnju (junu) 2015. godine "Oazina" burza zaprimila je veću donaciju odjeće i obuće velikih konfekcijskih brojeva, ali i za mlade osobe. Među svom tom robom našle su se i stvarčice za ukrašavanje kose: rajfovi, ukrasne gumice, gumice sa perlicama, marame, šnale. Desetogodišnja djevojčica koja često dolazi u "Oazin" internet-klub odmah je s vrata uočila sav taj šareniš i upitala dežurnu tetu smije li nešto od toga uzeti. Kako nije imala potreban podatak za izdatnicu, ponuđeno joj je da dođe sutra ujutro i izabere što želi. Kad tamo, za desetak minuta evo je nazad i sva ozarena viče: "Teta, evo imam što ste tražili!" "Pa kad je prije stigla kući i nazad", pomislila je dežurna.

Četvrtak, 23. 07. 2015.

"Oazine" plesne radionice (VI/2015)

Plesni trening u dvorištu Društvenog centraPlesni trening u dvorištu Društvenog centraTokom šestog mjeseca 2015. godine u zajedničkom prostoru Društvenog centra, a u organizaciji Mirovne grupe Oaza, održano je osam plesnih radionica u dva termina: petkom i subotom. Vodila ih je plesna trenerica Aleksandra Bolmanović iz Osijeka. Te radionice održavaju se u sklopu "Oazinog" projekta "Budi i ti za NE nasilje", kojega financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Četvrtak, 23. 07. 2015.

Belomanastirska razglednica (3)

Koja je ovo belomanastirska ulica?Koja je ovo belomanastirska ulica?

Radovi se primaju do 20. VIII. 2015.Radovi se primaju do 20. VIII. 2015.Od Vesne Ćuk, direktorice Biblioteke "Branko Radičević" iz banatskog Žitišta, dobili smo elektronsko pismo kojim nas obavještava da su njena biblioteka i klub knjige "Branko Radičević" i ove godine raspisali književni konkurs "Banatsko pero 2015." za neobjavljene priče, pjesme i aforizme. Raspis konkursa može se vidjeti ovdje na web-stranici spomenute biblioteke.

Prijašnjih godina na konkursima "Banatsko pero" bilo je i učesnika iz Hrvatske, od kojih su neki uspjeli "izborili" uvrštenje svojih radova u zbornik. Spomenut ćemo samo Miroslava Ilića iz Bilja i Milenka Vasiljevića iz Osijeka. Radovi se primaju do 20. VIII. Ako pišete priče, pjesme i aforizme, još uvijek stižete učestvovati na tom afirmiranom konkursu.

Fotografije se primaju do 3. VIII. 2015. godineFotografije se primaju do 3. VIII. 2015. godineInfo-centar za mlade / PRONI Centar za socijalno podučavanje Osijek poziva mlade od 15 do 30 godina da sudjeluju u fotonatječaju "Mislim, dakle fotkam", koji se organizira povodom 12. kolovoza, Međunarodnog dana mladih. Opširnije pročitajte ovdje.

Potpisivanje novog ugovoraPotpisivanje novog ugovoraU ponedjeljak, 20. VII. 2015. godine, "Oazina" projekt-koordinatorica i direktorica Vesna Nedić bila je u Zagrebu i u Ministarstvu socijalne politike i mladih potpisala ugovor za projekt "Naučimo volontirati" vrijedan – 97.484 kune. Riječ je o "ugovoru o suradnji i financijskoj potpori projektu organizacije civilnoga društva usmjerenog promoviranju i razvoju volonterstva na području Republike Hrvatske u 2015. godini". Uime Ministarstva ugovor je ranije potpisala potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Nedjelja, 19. 07. 2015.

Belomanastirska razglednica (2)

Koja je ovo belomanastirska ulica?Koja je ovo belomanastirska ulica?

Subota, 18. 07. 2015.

Projekt "Ulice predaka"

Crkva uznesenja BDM u Duboševici (snimak iz 1941. godine)Crkva uznesenja BDM u Duboševici (snimak iz 1941. godine)Gradska knjižnica Beli Manastir pokrenula je projekt pod imenom "Ulice predaka". Cilj toga projekta je skupiti fotografije usko povezane sa životnim prostorom Baranje i čuvati ih na jednom mjestu. Što je "Ulica predaka" možete pročitati ovdje.

Druženje kod bake ZoreDruženje kod bake ZoreU petak, 17. VII. 2015. godine, održano je dvadesetčetvrto druženje starijih osoba prema "Oazinom" projektu "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira". Taj projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a druženje je organizirala "Oazina" aktivistica Stela Fabijan.

Druženje je održano kod bake Zore, koja stanuje u blizini ljekarne i Doma zdravlja pa je starijim osobama zgodno svratiti kod nje. Već u rano jutro temperatura je bila visoka, ali goste to nije omelo da se nađu na tom mjestu i popiju kavu na "čuvenoj" Zorinoj terasi.

Petak, 17. 07. 2015.

Novi izgled Jagodnjaka

Nova javna rasvjeta u JagodnjakuNova javna rasvjeta u Jagodnjaku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Krajem šestog mjeseca 2015. godine u Jagodnjaku je završena je nova, štedljiva, ekološka javna rasvjeta. Projekt je realiziran uz 80-postotno sufinanciranja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostatak od 20 posto financira je Općina Jagodnjak. Ukupno je postavljeno 290 svjetiljki na betonskim stupovima i deset kandelabera.

Četvrtak, 16. 07. 2015.

Belomanastirska razglednica

Koja je ovo belomanastirska ulica?Koja je ovo belomanastirska ulica?

Stefa Fabijan razvrstava doniranu odjećuStefa Fabijan razvrstava doniranu odjećuU mjesecu lipnju 2015. godine "Oazina" burza odjeće i obuće primila je 25 donacija robe, od kojih jedna spada među najveće od kad Burza postoji. Radilo se o velikoj količini razne robe (ljetne i zimske) pa je roba preuzimana više dana jer se moralo odvajati ono što je za zimske dane od onoga što je za ljetno vrijeme. Zimska odjeća i obuća spakovana je u vreće i odložena u spremište, a počelo se i s odvajanjem robe koja nije za upotrebu te će biti proslijeđena na reciklažu.

Roba je izdavana 33 puta i to, razumljivo, najviše ljetna odjeća i obuća. Kao i prethodnih mjeseci za dječjom robom i dalje je najveća potražnja. I ovaj mjesec bilo je korisnike iz ostalih baranjskih mjesta, a sve su to osobe koje su zaista u potrebi. O primljenoj i izdanoj robi redovito se vodi sva potrebna dokumentacija.

Dubravka SimendićDubravka SimendićDubravka Simendić, asistentica na "Oazinom" programu "Pomoć ugroženim Belomanastircima", iz mjeseca u mjesec zapisuje anegdote, svakakve zgode i zanimljive priče koje čuje od starih osoba koje obilazi kao gerontodomaćica. Ovaj put zabilježila je sjećanje jedne bake na svoje selo Branjinu, koja se nekad zvala Kišvaluba, iz koje se poodavno doselila u Beli Manastir.

Sjećenje na nekadašnju Kišvalubu
Krajem aprila ove godine došla gerontodomaćica kod te bake i obavila joj generalno spremanje i pranje prozora u verandi, a potom su malo proćaskale. Baka je bila nešto snuždena, to se odmah vidjelo. Zato ju je gerontodomaćica pitala je li neki problem u pitanju, a ona će zanesenih očiju: "E, ne znaš ti… Nema više tak'i kuća ko_što_j' kod nas bilo u_Kišvalub'… dok su s nama živ'le Švabe!...

Nedjelja, 12. 07. 2015.

Pogledajte film "Jednakost za sve"

Film je posvećen poboljšanju društvenog položaja žena Romkinja u BiH. Autor: Zekerijah Smajić, kamera i montaža: Amir Memić.

Topli obroci za 40 osobaTopli obroci za 40 osobaProtekao je i šesti mjesec 2015. godine, u kome je "Oaza" nastavila pružati socijalnu uslugu dostavu besplatnih toplih obroka za starije i nemoćne osobe Grada Belog Manastira. Ta usluga, koju financiraju Ministarstvo socijalne politike i mladih i dijelom Grad Beli Manastir, obuhvaća 40-ero naših potrebitih sugrađana. Proteklog mjeseca bilo je manje radnih dana pa je na kućne pragove naših korisnika dostavljeno i nešto manje ukusnih obroka: 760.

Kao i do sada, obroci su stizali iz kuhinje Crvenog križa Osijek, gdje kuhari ne žale truda u spravljanje istih. A što se korisnika tiče, i oni su iz mjeseca u mjesec uglavnom isti, a njihov popis sastavljen je u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, s kojim "Oaza" ima korektnu suradnju.

Dubravka, Robert, Mariška i baka Anka (iza fotoaparata: Dragana)Dubravka, Robert, Mariška i baka Anka (iza fotoaparata: Dragana)U petak, 10. VII. 2015. godine, između 10 i 11 sati, održano je druženje starijih osoba u belomanastirskoj Ulici Nikole Tesle. Takva druženja prati i organizira Mirovna grupa Oaza u sklopu projekta kojim se želi umanjiti socijalna isključenost starijih osoba. Družile su se baka Anka i njezine komšinice Mariška i Dubravka, a pridružili su im se "Oazini" bivši i sadašnji zaposlenici Dragana, Robert i Antonija.

Sedammetarski štand LAG-a BaranjaSedammetarski štand LAG-a Baranja(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

Od 26. do 28. VI. 2015. godine u Biogradu na Moru održan je dosad najveći, a treći po redu LAG Summer festival, koji je okupio oko 350 izlagača iz 56 lokalnih akcijskih grupa (LAG), većinom iz Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke, Latvije, Poljske i Rumunije. Među učesnicima bio je i LAG Baranja.

Spremanje verandeSpremanje verandeU mjesecu lipnju 2015. godine Mirovna grupa Oaza nastavila je pružati socijalnu uslugu pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira. "Oazin" gerontotim obuhvatao je sljedeće osobe: voditeljicu, asistenticu, četiri gerontodomaćice, od kojih jedna obavlja i poslove gerontokrojačice, gerontomajstora, fizioterapeutkinju i medicinsku sestru, kojoj je sredinom mjeseca istekao ugovor.

Gerontodomaćice su obilazile ukupno 19 osoba, od čega je bilo 17 žene i dva muškarca. Ukupno su izvršile 130 obilazaka. Za to vrijeme odrađeni su sljedeći poslovi: 46 spremanja kuća i stanova, 14 pospremanja dvorišta, šupa, travnjaka i cvjetnjaka te 45 nabavki namirnica i ostalih potrepština. Gerontodomaćice su četiri puta pomagale u pripremi jela, pet puta oprale posuđe osobama kojima je to bilo potrebno, devet puta oprale rublje osobama kojima je to problem, četiri puta presvlačile posteljinu…

Sanelin tim i projekt 'Upoznaj moj svijet'Sanelin tim i projekt 'Upoznaj moj svijet'U srijedu, 8. VII. 2015. godine, s početkom u 15 sati, u Pučkom otvorenom učilištu (POU) Obris Požega, podružnica Osijek, održan je završni ispit iz edukacije "Upravljanje projektnim ciklusom". Ispit je imao oblik izlaganja projekta. Time su polaznici edukacije trebali pokazati ono što su naučili i predstaviti svoj timski izrađen projekt. Prije završnog ispita svi polaznici morali su pristupiti ispitu iz zaštite na radu i odslušati predavanja kako bi ostvarili zakonske uvjete za pristupanje ispitu.

Srijeda, 08. 07. 2015.

"Oazine" vježbe za kralježnicu

Vježbe s velikom loptomVježbe s velikom loptom(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Od trećeg mjeseca 2015. godine u Mirovnoj grupi Oaza, preko javnih radova HZZ-a, radi mlada fizioterapeutkinja Antonija Papak iz Karanca. Ona, između ostaloga, u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani vodi besplatne vježbe za kralježnicu i to tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom. Umjesto dvije smjene popodne, kao što je to bilo do kraja mjeseca lipnja, za ljetne mjesece (VII. i VIII.) važi novi raspored. Dani ostaju isti, ali se vježba u jednoj smjeni i to ujutro od 9 do 10 sati.

Ugodno, prijazno i nadasve kreativno okruženje Ugodno, prijazno i nadasve kreativno okruženje (Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U mjesecu lipnju 2015. godine održano je pet likovno-kreativne radionice za žene utorkom od 18 do 20 sati. Financira ih Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Voditeljica Ana Jeličić napominje da su radionice i dalje veoma posjećene i korisnicama vrlo interesantne, čak štoviše ima i onih kojima nije teško prijeći petnaestak-dvadesetak kilometara, kao gospođi Mariji iz Grabovca, samo da bi dva sata provele u ugodnom društvu te ugodnom, prijaznom i nadasve kreativnom okruženju, gdje sve vrvi od ideja i mašte.

Izrada memorijskih tabliIzrada memorijskih tabli(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U toku šestog mjeseca 2015. godine održane su četiri likovno-kreativne radionice za žene ponedjeljkom, koje vodi Jelena Opačić-Matijević. Na radionicama je bilo od 10 do 13 korisnica, koje su se poigravale i kroz igru pravile lijepe i korisne stvari. Izrađivale su se, npr., memorijske table i to tako da su se bojale štipaljke raznim bojama i lijepile na podmetače. Te lijepe table služit će korisnicama da na njih zakače popise robe za kupovinu, bilješke o zakazanim sastancima, datume za odlaske liječniku i sl. Također su se izrađivali privjesci i druge ukrasne sitnice od silikonskog ljepila.

U emisiji "Korak ka jednakosti" belomanastirskog Radija "Banska kosa", emitiranoj u četvrtak, 21. V. 2015. godine, s početkom u 17 sati, emitiran je razgovor novinarke Stane Nemet s diplomiranim pravnicama Marijom Milčić i Milom Marinković iz osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava, koje svakog četvrtka u "Oazi" pružaju besplatnu pravnu pomoć, i s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić.

Audiosnimak te emisije postavili smo na YouTube pa ga možete (ponovo) preslušati.

Gabor Varga, Jasna Petrović, Ivan Doboš, Lidija DabićGabor Varga, Jasna Petrović, Ivan Doboš, Lidija DabićU subotu, 4. VII. 2015. godine, s početkom u 10 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održano je Izvanredno izborno zasjedanje Skupštine Lokalne akcijske grupe Baranja. Skup je pozdravio i otvorio dosadašnji predsjednik LAG-a Ivan Doboš, a uvodnu riječ dala je voditeljica Ureda LAG-a Lidija Dabić. Nakon izbora radnog predsjedništva i drugih tijela, zasjedanje je nastavljeno prema predloženom i jednoglasno usvojenom dnevnom redu, koji je imao devet točaka. Uime Mirovne grupe Oaza na zasjedanju je bila Ana Jeličić.

'Oazin' internet-klub na staroj adresi'Oazin' internet-klub na staroj adresiI u šestom mjesecu (zvanom i lipanj) godine 2015. "Oazin" internet-klub radio je na poznatom mjestu i u poznato vrijeme: u belomanastirskom Društvenom centru u Ulici J. Antala 3 svakog radnog dana od 8 do 20 sati. Tokom mjeseca imao je 204 posjetioca, što je blago smanjenje u odnosu na prethodni mjesec.

Vjerojatno će se taj broj još smanjiti tokom ljetnih mjeseci. Možda je i bolje da učenici, koji su naši najbrojniji posjetioci, više vremena provode vani, na zraku i suncu, u igri, u prirodi i na kupanju, nego da sjede za kompjuterom i krive svoja leđa.

Sušenje opranog pokrivača za krevetSušenje opranog pokrivača za krevetMirovna grupa Oaza nastavlja besplatno prati rublje za ugrožene Belomanastirce. Većinom su to korisnici socijalne usluge pomoć u kući za star(ij)e osobe. Njihovo rublje na pranje u "Oazinu" praonicu u Društvenom centru donose gerontodomaćice. Tu se pere, suši, slaže i vraća korisnicima, a nekima se odnosi i kući na sušenje.

U mjesecu lipnju 2015. "Oazina" praonica oprala je ukupno 11 mašina rublja za osam osoba te jednu mašinu rublja poklonjenog "Oazinoj" burzi odjeće i obuće. Prala se posteljina, pidžame, pokrivači za krevete, ručnici, stolnjaci, sitnije rublje, odjeća i drugo.

Antonija Papak i "Oazina" korisnicaAntonija Papak i "Oazina" korisnicaPočevši od trećeg mjeseca 2015. godine, Mirovna grupa Oaza zaposlila je preko HZZ-ove mjere javnih radova mladu fizioterapeutkinju Antoniju Papak, koja će raditi do kraja osmog mjeseca iste godine. Jedan od njezinih zadataka je rad s osobama starijim od 65 godina u njihovim domovima. Kako ona na popisu ima 40-ak korisnika s područja Grada Belom Manastiru, čije su adrese raštrkane po cijelom Gradu, svoje korisnike obilazi biciklom, a posjećuje ih svakih 14 dana kako bi svi bili obuhvaćeni.

1. VII. 2013. - 1. VII. 2015.1. VII. 2013. - 1. VII. 2015.U srijedu, 1. VII. 2015. godine, navršilo se dvije godine od kada je Hrvatska postala 28. članica Europske Unije. Ministar gospodarstva Republike Hrvatske Ivan Vrdoljak čestitao je svim Europljankama i Europljanima taj dan s porukom: Iskoristimo činjenicu da smo dio Europe!

Nalazite se ovdje: Naslovnica Arhiva
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok