MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 31. 07. 2015.

Dvadesetšesto druženje starijih osoba

Fabovci su duhom mlade osobe...Fabovci su duhom mlade osobe..."Druženje starijih osoba", može se to i tako naz(i)vati. Svakog ponedjeljka od 20 do 22 sata i svakog petka od 21 do 23 sata u sportskoj dvorani belomanastirske Osnovne škole održavaju se probe veteranskog Folklornog ansambla Baranje (FAB) "Nikola Tesla". Članovi i članice tog folklornog društva osobe su mlade duhom, a o godinama nećemo (mnogo) govoriti. Većina ih ima između 50 i 70...

Taman dovoljno da se jedna od proba organizirana u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba Grada Belog Manastira", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, pogotovo stoga što je članica FAB-a i "Oazina" aktivistica Jelena Opačić-Matijević, koja radi na tom projektu.

Predah između proba...Predah između proba... ...i poziranje za 'Oazinu' web-stranicu...i poziranje za 'Oazinu' web-stranicu "Omladinci" iz FAB-a, međutim, ne "priznaju" ni da su starije osobe, a još manje da im prijeti ili da ih tišti socijalna isključenost. Upravo suprotno! Smatraju da se svatko mora malo potruditi i naći društvo za sebe prema svojim afinitetima i mogućnostima. Slažu se da ima onih koji su se usput malo "pogubili" i osamili, no takvi se moraju trgnuti ili će im se dogoditi da ih društvo jednostavno – zaboravi. A kako to uraditi? Svaki "fabovac" ima neki svoj recept i savjet, a svi imaju i nešto zajedničko: folklorne probe i nastupe. Dakle, ako imate sklonosti prema folklornim igrama, pridružite im se i "ič" (tur. ništa) ne brinite za socijalnu isključenost.

Pročitano 1350 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok