MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 09. 07. 2015.

Rad "Oazinih" gerontodomaćica (VI/2015)

Spremanje verandeSpremanje verandeU mjesecu lipnju 2015. godine Mirovna grupa Oaza nastavila je pružati socijalnu uslugu pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira. "Oazin" gerontotim obuhvatao je sljedeće osobe: voditeljicu, asistenticu, četiri gerontodomaćice, od kojih jedna obavlja i poslove gerontokrojačice, gerontomajstora, fizioterapeutkinju i medicinsku sestru, kojoj je sredinom mjeseca istekao ugovor.

Gerontodomaćice su obilazile ukupno 19 osoba, od čega je bilo 17 žene i dva muškarca. Ukupno su izvršile 130 obilazaka. Za to vrijeme odrađeni su sljedeći poslovi: 46 spremanja kuća i stanova, 14 pospremanja dvorišta, šupa, travnjaka i cvjetnjaka te 45 nabavki namirnica i ostalih potrepština. Gerontodomaćice su četiri puta pomagale u pripremi jela, pet puta oprale posuđe osobama kojima je to bilo potrebno, devet puta oprale rublje osobama kojima je to problem, četiri puta presvlačile posteljinu…

Plaćanje kućnih računa za svoje korisnike gerontodomaćice su obavile osam puta u raznim ustanovama: pošti, Fini, Vodovodu, Gradskoj čistoći i drugdje. Sedam puta su sređivale raznu kućnu dokumentaciju ili pregledavale zdravstvene dokumente te upozorile korisnike kada odlaze na preglede. Kod liječnika opće prakse za recepte ili za uputnice za specijalističke preglede gerontodomaćice su bile 15 puta, a u gradskim ljekarnama 11 puta.

Gerontodomaćice se i druže sa svojim korisnicima ili razgovaraju o njihovim problemima. To su učinile 57 puta. Masažu su pojedinim korisnicima obavile 11 puta te sedam puta podijelile besplatne novine ili časopise. S drugim starim osobama tri su puta organizirale druženja te četiri puta mjerile tlak.

Pored toga obavile su još i mnoge druge poslove, kao što su: krečenje šupe, odnošenje 50 plastičnih flaša u "Lidl", odlazak u posjet sa starom osobom, pomoć pri presvlačenju stare osobe, donošenje vode s bunara, kačenje zavjesa, branje i kalanje višanja, branje jagoda, pranje teglica za zimnicu, čišćenje mahuna, iznošenje dunja na sunčanje i provjetravanje, pranje deka itd., itd.

Pročitano 937 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok