MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 08. 07. 2015.

"Oazine" vježbe za kralježnicu

Vježbe s velikom loptomVježbe s velikom loptom(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Od trećeg mjeseca 2015. godine u Mirovnoj grupi Oaza, preko javnih radova HZZ-a, radi mlada fizioterapeutkinja Antonija Papak iz Karanca. Ona, između ostaloga, u belomanastirskoj Nastavno-sportskoj dvorani vodi besplatne vježbe za kralježnicu i to tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom. Umjesto dvije smjene popodne, kao što je to bilo do kraja mjeseca lipnja, za ljetne mjesece (VII. i VIII.) važi novi raspored. Dani ostaju isti, ali se vježba u jednoj smjeni i to ujutro od 9 do 10 sati.

Antonija se nada da će zainteresiranim korisnicama odgovarati ljetni raspored, kojim se nastoje izbjeći ljetne vrućine. Korisnice su žene starije od 60 godina: umirovljenice te zaposlene i nezaposlene koje imaju probleme s kralježnicom. Tempo vježbi prilagođen je korisnicama, a sastoje se od vježbi razgibavanja, vježbi snage i vježbi istezanja, koje organizam vraćaju u prvobitno stanje.

Vježbe se izvode uz odgovarajuću muziku za opuštanje, a koriste se razni rekviziti: male i velike lopte, štapovi i strunjače. Fizioterapeutkinja posebnu pažnju posvećuje korisnicama koje su nešto operirale pa su im pokreti ograničeni, a one koje imaju probleme s određenim pokretima savjetuje da preventivno obave određene preglede. Antonija vodi računa i o vremenskim uvjetima pa je tako za ovovremene ljetne žege nabavila i ventilatore i zastore kako bi u prostoriji u kojoj se izvode vježbe bilo što je moguće ugodnije.

Pročitano 1153 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok