MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 30. 08. 2010.

Skulpture od slame

Beremend
Najava ljetnih manifestacija u Beremendu

O Land-art-festivalu Slama na obiteljskom gospodarstvu Fallerovi dvori kod baranjskog Luga pisali smo i prošle (2009) i ove godine (2010), što se može pročitati ovdje, ovdje, ovdje i ovdje. I lani smo skrenuli pažnju na činjenicu da je slama umjetnička "sirovina" ne samo u Lugu, nego i u drugim krajevima, npr. u Tavankutu kod Subotice ili u mađarskom selu Mesztegnyő (čitaj: Mestegnje), koje se nalazi na cesti broj 68 u kotaru Marcali, između zapadnog dijela Balatona i Kapošvara (o čemu se može pročitati ovdje). A ove smo se godine uvjerili da skulpture od slame nisu nepoznanica ni u Beremendu, mađarskom selu odmah nakon što se prijeđe granica kod Baranjskog Petrovog Sela.

Slamnato sunce na ulazu u Beremend iz pravca Haršanja postavljeno je očito kao poziv na ljetnje manifestacije koje su se održavale u tom naselju. Nemamo, međutim, detaljnijih informacija o samoj skulpturi i tim manifestacijama. Našem prošlogodišnjem prijedlogu da bi možda bilo dobro kad bi se ostvarila kakva suradnja između Luga, Tavankuta i Mestegnjea, a da slama bude poveznica toj suradnji, možemo pridodati još jedno naselje: Beremend, koje su stari Baranjci nazivali Breme.

Beremend
Sunce od slame u Beremendu
Beremend
Slamnato sunce odostraga

 

Beremend
Grb Beremenda
Beremend
Ulaz u Beremend iz pravca Haršanja
Pročitano 1457 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok