MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 03. 10. 2020.

Održan 11. "Paprikafest" u Lugu

11. Paprikafesztivál Laskó11. Paprikafesztivál Laskó(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U subotu, 3. X. 2020. godine, u Lugu je održan prvi dan dvodnevne kulturno-turističke manifestacije pod nazivom 11. Paprikafest. Na brojnim štandovima predstavili su se raznovrsni proizvođači domaćih proizvoda, a gastronomska te ponuda vina i voćnih rakija bila je više nego dobra. Posebno su pohvaljeni lovci iz LD "Fazan" koji su pripremali odlične lovačke specijalitete.

Takmičarski dio programa, u tom selu gdje se veći dio stanovništva bavi proizvodnjom mljevene začinske paprike, bio je vrlo zanimljiv, a nakon ocjenjivanja predstavljeni su i rezultati zbrajanja bodova.

Tako najbolju papriku u 2020. godini imaju:

Ljuta paprika

  1. OPG Jožef Ištvan / OPG Kelemen Jožef
  2. OPG Thomajer Bela
  3. OPG Ferenc Josip

Slatka paprika

  1. OPG Jožef Ištvan
  2. OPG Vašarević
  3. OPG Kelemen Jožef

Poslije podjele nagrada najboljim paprikarima, program je nastavljen folklorom, u kojem je učestvovalo 11 KUD-ova iz Slavonije i Baranje.

Nakon toga održano je i polufinale fišijade za Kup Baranje (a finale je predviđeno za nedjelju, 4. X. 2020). Ulična zabava bila je posljednji dio programa prvoga dana, s predviđenim trajanjem do kasno u noć.

(Tekst i foto: Rajko Cicak, FB BaranjaMedija.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok