MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 13. 12. 2022.

Radna posjeta partneru na projektu – Gimnaziji Beli Manastir

'Oazine' aktivistice i ravnateljica Gimnazije Beli Manastir'Oazine' aktivistice i ravnateljica Gimnazije Beli ManastirU utorak, 13.12.2022. godine, "Oazine" aktivistice Ana Jeličić i Dragana Brnjevarac, u sklopu novog projekta "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje", koji "Oaza" provodi od 1.12.2022. godine, radno su posjetile Gimnaziju Beli Manastir, koja je ujedno i partner na navedenom projektu.

Cilj posjete je bio uručivanje anketnih upitnika ravnateljici, Suzani Periši koja će ih, u suradnji s pedagoginjom Ninom Savić, proslijediti učenicima prvih razreda. Naime, anketni upitnici, koji se popunjavaju anonimno, a vezani su za temu poznavanja pojmova o volontiranju, pravima i obvezama volontera te Zakonu o volonterstvu, služit će u svrhu istraživanja na tom polju, koje je, prema prvim saznanjima, učenicima nedovoljno poznato.

Svi prikupljeni popunjeni anketni upitnici idu Udruženje "Baranja", drugom partneru na projektu, na daljnju statističku obradu, za čije rezultate smo već u prethodnim člancima spomenuli da će biti transparentno, kao i uvijek, objavljeni.

***

"Oaza" provodi projekt "Građanskim angažmanom do boljih volonterskih programa srednjih škola Baranje" koji je prošao na Pozivu za prijavu malih projekata koji je raspisao Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj (Active citizens fund Croatia; ACF HR). Partneri na projektu su Udruženje "Baranja" i Gimnazija Beli Manastir, a voditeljica projekta je Vesna Nedić.

Projekt će trajati od 1.12.2022. do 30.11.2023. godine. Njegova vrijednost je 14.886,67osiguranih kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Tri organizacije provode Program Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj u razdoblju od 2020. do 2024. godine. Upravitelj Fonda je konzorcij u sastavu: Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost iz Zagreba, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke i CNVOS – Centar za informiranje, suradnju i razvoj nevladinih organizacija iz Ljubljane.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok