MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 16. 12. 2018.

Najava "Adventa bez struje u Bilju"

Kliknite za veći prikazKliknite za veći prikaz

Općina Bilje uzak je prostor smješten na posebno sretnom mjestu – s jedne strane susjed mu je Osijek, urbana sredina sa svim pogodnostima velikog grada, a s druge potpuna divljina – netaknuta, drevna ljepota Kopačkog rita.

Predblagdansko razdoblje baš zato će se proslaviti na poseban način – bez struje! Svakog dana adventa može se, u posebnom, zimskom ruhu, posjetiti Kopački rit i doživjeti to mitsko mjesto u zagrljaju zime. Posljednji adventski tjedan posebno će biti svečan u Bilju. Središte mjesta dobit će svoj adventski sajam, osvijetljen svijećama, fenjerima i otvorenim plamenima.

Osim ambijenta, bez struje će se odvijati i program, uz pjevače koji pjevaju božićne pjesme i nastupe folklornih skupina. Prigodna će biti i ponuda hrane i toplih napitaka jer će se sve – po starim receptima – pripremati na nekoliko starih seoskih peći – "šporeta". Ukrasi od slame, borovine i sušenog voća upotpunit će doživljaj i dokazati da je čaroban Božić moguće imati i bez struje!

"Advent bez struje u Bilju" održavat će se od 21. do 23. XII. 2018. godine, od 17 sati, u središtu Bilja

Pokrovitelj manifestacije je Općina Bilje, a organizatori su Turistička zajednica Općine (TZO) Bilje i Hrvatsko-mađarski kulturni centar (HMKC) Bilje.

Cijelo vrijeme održavanja adventa pred posjetiteljima će biti bogata gastroponuda zimskih jela i slastica: čvarci, fiš-paprikaš, gulaš od divljači, pečene kobasice, sarma te krofne, langošice, salenjaci, čaj, kuhano vino i rakija.

U realizaciji programa sudjeluju sljedeće udruge i organizacije: "Čuvari tradicije princa Eugena Savojskog u Bilju", Hrvatski nogometni klub "Bilje", Lovačko društvo "Srnjak", Policijska udruga branitelja Baranje, Športsko ribolovno društvo "Karas", Udruga žena Biljanke, Hrvatske šume UŠP Osijek – Šumarija Tikveš - Bilje, Savjet za turizam Općine Bilje.

(Izvor: tzo-bilje.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok