MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 12. 12. 2018.

Mirovna nagrada i priznanja "Krunoslav Sukić"

Amalija Krstanović, dobitnica Nagrade 'Krunoslav Sukić'Amalija Krstanović, dobitnica Nagrade 'Krunoslav Sukić'(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Nagrada i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić", koje već desetu godinu zaredom dodjeljuje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, svečano su uručeni 12. XII. 2018. godine, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku!

Rajko Grlić, dobitnik priznanja Knjiga godineRajko Grlić, dobitnik priznanja Knjiga godine

  • Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2018.  dobila je Amalija Krstanović, za njezin nemjerljivi doprinos miru kroz cjeloživotnu podršku ljudima, mirovnim aktivistima, učiteljima i mladima.
  • Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2018. dobili su:
    1) Udruga RODA - Roditelji u akciji za nenasilnu akciju godine #PrekinimoŠutnju i ustrajnu zauzetost za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo;
    2) Jelka Glumičić za hrabrost i ustrajnost u zalaganju za sve žrtve rata, za očuvanje antifašističkih vrijednosti i temeljnih ljudskih i ženskih prava – za njezin doprinos humanijem i pravednijem društvu.
  • Priznanje "Krunoslav Sukić" Knjiga godine 2018. dobili su autori dviju knjiga:
    1) Zoran Grozdanov i Nebojša Zelić, urednici knjige "Vjera u dijalog";
    2) Rajko Grlić, autor knjige "Neispričane priče".
  • Priznanje Mirotvorna škola 2018. uručeno je trima školama:
    1) učenicima i učiteljima Srednje škole Delnice jer nastoje da njihova škola bude škola za život, potičući, osnažujući i razvijajući svoje kapacitete za mirotvorstvo – suosjećanje, kreativnost, mudrost i hrabrost;
    2) učenicima i učiteljima Ekonomske škole Vukovar za poticanje odgoja za ljudska prava, mir, nenasilje i suradnju i nastojanja da njihova škola bude mjesto prijateljskih odnosa, zajedništva i solidarnosti;
    3) učenicima i učiteljima Islamske gimnazije dr. Ahmeda Smajlovića iz Zagreba jer se zalažu za mir i toleranciju u svijetu, a u svojoj školi i široj zajednici njeguju nenasilje, prijateljske odnose i solidarnost.
  • Posebno priznanje "Krunoslav Sukić" dobio je Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja za pionirski rad na promociji zaštite životinja i veganstva kao solidarnosti sa životinjama, ljudima, našom planetom i budućim generacijama.

Svi dobitniciSvi dobitnici
Uz laureate, na dodjeli su bili brojni gosti i prijatelji Centra za mir, koji su svojom prisutnošću iskazali zahvalu i zajednički proslavili ovogodišnje dobitnike i dobitnice. Pozdravne govore održali su: Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika, Lora Vidović, pučka pravobraniteljica Republike Hrvatske, Astrid Versto, veleposlanica Kraljevine Norveške, Hendrik Jan Voskamp, veleposlanik Kraljevine Nizozemske, Smiljana Knez, veleposlanica Republike Slovenije, te Goran Božičević i Katarina Kruhonja, članovi Odbora Nagrade "Krunoslav Sukić.

Na dodjeli je bila i "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić. U umjetničkom dijelu programa nastupila je osječka bubnjarska skupina RitmOS. Poslije dodjele nagrada i priznanja uslijedilo je druženje uz okuse doma – dar Društva Afrikanaca u Hrvatskoj – veganski okusi Afrike.

(Opširnija obrazloženja mogu se
pročitati na web-stranici Centra: ovdje;
srodni članci: radio-osijek-1, radio-osijek-2)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok