MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 13. 12. 2018.

"Oazu" posjetile predstavnice Svjetske banke

Savjetodavne usluge za Slavoniju, Baranju i SrijemSavjetodavne usluge za Slavoniju, Baranju i SrijemU četvrtak, 13. XII. 2018. godine, u 12 sati, u najavljeni posjet "Oazi" došle su predstavnice Svjetske banke ms. Tara Sharafudheen (Senior Social Development Specialist) i ms. Lidija Japec (Consultant) s prevoditeljem Jurom Zelenikom.

Razlog posjeta objašnjen je u poruci poslanoj e-poštom: "Svjetska banka nedavno je potpisala Ugovor o savjetodavnim uslugama za Slavoniju, Baranju i Srijem s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Nastavno tome, predviđena je dijagnostička misija predstavnika Svjetske banke, koja će se održati u periodu 10.-14. prosinca 2018. kako bi se uočile mogućnosti i prepreke po pitanju zaposlenosti, poduzetništva i socijalne uključenosti za ugrožene skupine stanovnika, kao što su žene, mladi i starije osobe".

Nakon prve dijagnostičke misije, koja je provedena u rujnu 2018. godine, Tim za socijalnu uključenost provodi drugu misiju u Slavoniji kako bi utvrdio dalje nedostatke i mogućnosti. Cilj misije je nastojati identificirati probleme s kojima se suočavaju spomenute ugrožene skupine, s ciljem da se predlože poboljšanja trenutne situacije te otkrije na koji način Vlada Republike Hrvatske može u tome pomoći.

Nakon sastanka s "Oazinom" projekt-koordinatoricom Vesnom Nedić, gošće su obišli "Oazine" prostorije. Najviše su se zadržali u "Oazinoj" burzi odjeće i obuće, gdje im je Jelena Opačić-Matijević, koja je upravo tada zaprimala veliku količinu donirane odjeće, objasnila kako radi Burza i opisala korisnike koji dolaze po odjeću i obuću.

Prisutan je bio i Neno Radić, koji dio svojih poslova odrađuje u "Oazinom" dnevnom boravku kao predavač informatičke obuke i snalaženja korisnika s "pametnim telefonima", tabletima i laptopima.Tara Sharafudheen, Lidija Japec, prevoditelj Jure Zelenika i Vesna NedićTara Sharafudheen, Lidija Japec, prevoditelj Jure Zelenika i Vesna Nedić

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok