MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 18. 12. 2017.

Prvi javni nastup PD "Martinus"

Voditeljica Aleksandra Čeliković CvidrakVoditeljica Aleksandra Čeliković Cvidrak(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 18. XII. 2017. godine, nakon otvaranja, belomanastirski Božićni sajam započeo je prvim javnim nastupom Pjevačkog društva "Martinus", koje djeluje pri "Matici umirovljenika Grada Beli Manastir". Nastup je počeo u 18 sati, na zimskoj šatorskoj pozornici na belomanastirskom Trgu slobode, i trajao je oko 40 minuta.

Na prvom javnom nastupu "Martinus" se predstavio s desetak pjesama: "La musica di notte", "Iz kamena voda tekla", "Sinoć kad je pao mrak", "Za tobom Baranjo", "Na livade pod jasenom", "Dvorani neba", "Spavaj mali Božiću", "Radujte se narodi", (Tiha noć), "Na noge ustajte", "Jedna je Hrvatska".

Pjevačko društvo "Martinus" osnovano je u Belom Manastiru prije tri mjeseca. Trenutno ima dvadesetak članica i samo jednog člana. Probe obično ima jednom tjedno, ponekad u Osnovnoj školi "Dr. Franjo Tuđman", a ponekad u HKUD-u Beli Manastir, gdje i Matica ima sjedište. Tokom mjeseca studenog održane su četiri probe, na kojima su – kao i na javnom nastupu – učestvovali i članovi belišćanskog MPD-a "BelAmi".

Umjetnički program i probe vodi magistra glazbene pedagogije Aleksandra Čeliković Cvidrak, koja je ranije radila u Osnovnoj školi Darda, a od početka školske godine 2017/2018. u Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice te vodi dva zbora: Vokalno-instrumentalni ansambl CroArte u Dardi i Muško pjevačko društvo "BelAmi" u Belišću.

Pjevačko društvo 'Martinus'Pjevačko društvo 'Martinus'Rad PD "Martinus" odvija se u sklopu Matičinog projekta "UKRI – umirovljenički kreativno-rekreativni inkubator", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok