MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 14. 07. 2017.

Izložba slika Nevene Živić

Nevena Živić s roditeljima i gostimaNevena Živić s roditeljima i gostima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U izložbenom prostoru Spomen-doma Batinske bitke otvorena je u petak, 14. VII. 2017. godine, likovna izložba "Dnevnik boja". To je treća samostalna izložba mlade umjetnice Nevene Živić, koja je rođena 1990. godine u Somboru, a djetinjstvo je provela baš u Batini. Kćerka je Batinarca Tibora Živića i Bolmanke Smiljane djevojački Radišić. Izložba je otvorena do 23. VII.

Nakon osnovne škole, Nevena je završila osječku srednju Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti, a potom se 2010. godine upisala na Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje je 2016. godine stekla titulu magistre primijenjene umjetnosti.

Godinama je svojom slikarskom kreativnošću učestvovala u različitim volonterskim projektima i humanitarnim akcijama te na grupnim izložbama i likovnim kolonijama. Godine 2014. imala je prvu samostalnu izložbu u Centru za kulturu Grada Belog Manastira, a 2017. drugu u "Cukarikafe Baru" u Rijeci. Zaposlena je u Hrvatskom restauratorskom zavodu, gdje radi na nekoliko različitih projekata.

Izložene slike u Batini nastale su u posljednje tri godine. Od začetka ideje "Dnevnika boja" pa do konačne realizacije umjetnica je prošla stvaralački put na kome su se postupci podvrgavali intuitivnoj kritici i korekcijama. Svojim radovima Nevena je željela potaknuti promatrača na promišljanje o prekrasnom svijetu, prepunom ljepote, ljubavi i radosti.

Skupa s izložbom slika Nevene Živić, održana je i promocija poznatih baranjskih vina Gerštmajer, a okupljene Baranjce, Osječane i Somborce zabavio je baranjski bend "Čista trojka", u sastavu Goran ĐorđevićGogi, Nikola RagužNikson i bubnjar Anđelko BalabanAnđelo, donedavni načelnik Općine Jagodnjak. Taj bend izvodi sirovi i čvrsti zvuk rok-muzike, a tu je i izvorni "groove".

Dobro zamišljen program izložbe, rok-svirke i ponuđenog vina u "Caffe & wine baru Barrique" u sklopu Spomen-doma privukao je brojnu publiku različitih interesa i godina i zadržao je do kasnih sati.

(Foto: Rajko Cicak)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok