MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 21. 02. 2014.

Izložba slika Nevene Živić

Edo Jurić - Nevena Živić - Ivan DobošEdo Jurić - Nevena Živić - Ivan Doboš(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Prva samostalna izložba slika Nevene Živić pod imenom "Za sanjare će uvijek biti snova" otvorena je u izložbenom prostoru Centra za kulturu u petak, 21. II. 2014. godine. Nevena je rođena 1990. godine. Po ocu Tiboru potječe iz Batine, gdje je i odrasla, a po majci Smiljani (djevojački Radišić) iz Bolmana.

Godine 2005. upisala je Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku. Nakon završetka škole radila je godinu dana u Hrvatskom restauratorskom zavodu u Osijeku, a 2010. godine upisala je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, na kojoj je trenutno studentica četvrte godine. Osim slikarstva, u sklopu fakulteta aktivnije se počela baviti scenografijom i kostimografijom pa iza sebe ima jedan autorski scenografski rad: izradu scenografije za dječju kazališnu predstavu "Zeko traži potočić".

Slike izložene u Belom Manastiru nastale su prošle godine. Prema njenim riječima, na trećoj godini fakulteta studenti su stekli potpunu umjetničku slobodu i trebali su pronaći nešto što ih zaista inspirira. Tada je odlučila krenuti od jednostavnih stvari, koje su svuda oko nas i koje mogu probuditi osjećaje, a mi te stvari ponekad zanemarujemo. Inspiraciju je pronašla u oblicima, formi i boji oblaka. Na vlastiti način pokušala je na platno prenijeti njihov pokret i kolorit, koji je na trenutak zaustavila i zarobila u okvir slike. Zaustavljeni trenuci time postaju neobične forme koje grade most između fantazije i stvarnosti.

Pored forme i boje oblaka, Nevenu jednako fasciniraju i crveno-narančaste stijene i njihov odraz u vodi pa je i njih prikazala na nekim slikama. Mlada umjetnica na kraju kaže da te svoje kratke likovne zapise ne prisvaja samo za sebe, nego ih želi podijeliti s posjetiocima izložbe, koja će biti otvorena do 2. marta. Izložbu su otvorili Edo Jurić, ravnatelj Centra za kulturu, i belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš (koji također potječe iz Batine), pred većim brojem uglavnom mladih posjetilaca.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok