MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 27. 05. 2017.

Volontersko bojanje dječjeg igrališta

Nije li ovako bolje?Nije li ovako bolje?(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 27. V. 2017. godine, s početkom u 9 sati, nacionalnoj manifestaciji "Hrvatska volontira 2017." priključila se i Mirovna grupa Oaza. Volonterska akcija bojanja dječjeg igrališta pod imenom "Volontiranjem do dječje osmijeha" provedena je kao jedna od aktivnosti projekta "Volontiraj i ti".

Nakon što je "Baranjska čistoća" na dječjem igralištu u belomanastirskoj Dunavskoj ulici pokosila travu, obnovila pješčane površine i popravila oštećenja na drvenim dijelovima sprava za igranje, šest "Oazinih" volonterki i tri volontera (Ana, Antonija, Dragana, Jelena, Mira, Stela, Jovan, Ljubo i Robert), u akciji koja je trajala četiri sata, nakon "muškog" šmirglanja, različitim su bojama i bondeksom obojili sve što se obojiti moglo pa sad to igralište izgleda mnogo bolje i privlačnije nego što je bilo do tada.

Akcija je bila zamišljena kao korporativno volontiranje s "Ergo osiguranjem", koje je na koncu samo platilo sav potreban materijal, budući da su zaposlenici te firme toga dana bili spriječeni da se priključe akciji.

Volonteri nisu žalili truda da urade ono što su naumili, a nadaju se da će im se u budućim akcijama pridružiti bar netko od žitelja obližnjih kuća, što ovaj put nije bio slučaj. Čuvši za akciju, volontere je obišao jedino umirovljenik Stevo, koji stanuje u drugom dijelu grada i koji se samoinicijativno upušta u neke volonterske akcijice, na čuđenje svojih poznanika i sugrađana. On je i najavio svoje učešće u sljedećem "Oazinim" akcijama.

Volonteri su akciju završili malim domjenkom i zasluženim odmorom, uz poruku svim sugrađanima: Dobro je za tebe, dobro je za druge. Zavolontiraj se!

(Medijski odjeci: ovdje)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok