MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 24. 04. 2017.

Dan planeta Zemlje i "Zelena čistka"

'Oazin' štand na 'Zelenoj čistki''Oazin' štand na 'Zelenoj čistki'(Fotoalbumi: Zelena čistka, Oaza, Crni put; videoprilog STV-a)

U ponedjeljak, 24. IV. 2017. godine, od 11 do 13 sati, na belomanastirskom Trgu slobode održana je ekološka akcija "Zelena čistka" i obilježen Dan planeta Zemlje. Manifestaciju je organizirala "Baranjska čistoća" u suradnji s Mirovnom grupom Oaza, Savjetom mladih Grada Belog Manastira, Gradskim kazalištem Beli Manastir te Likovnom sekcijom belomanastirske OŠ "Dr. Franjo Tuđman".

U zanimljivom programu sudjelovali su učenici sva tri odjela trećeg razreda OŠ "Dr. Franjo Tuđman" s njihovim učiteljicama Danicom Popović, Lidijom Šumiga i Valentinom Majstorović.

Nova sportska igra - 'kantomet'Nova sportska igra - 'kantomet' Igrokaz 'Smećko Čistko'Igrokaz 'Smećko Čistko' Nakon što su glumci Gradskog kazališta Beli Manastir Dunja Vlahek, Klea Posavac i Davor Burić izveli igrokaz "Smećko i Čistko" autorice Nevenke Kolesarić, učenici su samostalno sortirali otpad u reciklažnom minidvorištu, koje su na Trgu slobode postavili radnici "Baranjske čistoće". Istovremeno su se održavale natjecateljske igre "kantoball" i "kantomet", u kojima su učenici nogama i rukama ubacivali lopte u žute odnosno plave kante "Baranjske čistoće".

Učenici su se izmjenjivali i u izrađivanju anđela i cvjetića od reciklažnog materijala uz pomoć vrijednih aktivistica i volonterki na štandu Mirovne grupe Oaza. U isto vrijeme, šestočlana "Oazina" ekipa bojala je klupe i kante za smeće na šetnici "Crni put" između Belog Manastira i Šećerane.

Obje "Oazine" aktivnosti dio su volonterske akcije "Za ljepši grad Beli Manastir", koja je opet dio "Oazinog" projekta "Volontiraj i ti", financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Razvrstavanje smeća u reciklažnom minidvorištuRazvrstavanje smeća u reciklažnom minidvorištuOslikavanje kante za smećeOslikavanje kante za smećeNo to još nije sve. Članovi Likovne sekcije OŠ "Dr. Franjo Tuđman", pod vodstvom nastavnice Dine Lukić, oslikali su kontejner šarenim cvijećem. Toliko su to lijepo uradili da je šteta odlagati smeće u njega.

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu Najbolji "strijelci" u natjecanjima dobili su od "Baranjske čistoće" lopte za nagradu, a svi učenici, uz priznanje za sudjelovanje, i čokoladu te privjesak. Kraj akcije označen je puštanjem u zrak raznobojnih balona s ekoporukama. Jedan od takvih balona "uhvatila" je "Oazina" fotoreporterka i na njemu pročitala ovakvu efektnu poruku: "Ljudi mi diži tlak što zagađuju zemlju i zrak!"

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok