MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 07. 04. 2017.

Šesta likovno-kreativna radionica u Petlovcu

Oslikavanje svilenih maraka batik-tehnikomOslikavanje svilenih maraka batik-tehnikomU petak, 7. IV. 2017. godine, od 19 do 21 sat, u petlovačkoj Udruzi žena "Fijolice" održana je posljednja, šesta likovno-kreativna radionica u sklopu "Oazinog" projekta "Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Baranji", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na radionici je bilo 12 korisnica, a vodila ju je Jelena Opačić-Matijević.

Na traženje korisnica, na posljednjoj radionici ponovo su oslikavane svilene marame batik-tehnikom. Na radionici kad se to radilo bilo ih je malo jer su većinom bile na sahrani. Kako se to radi batik-tehnikom? Marame se prvo omotaju oko plastične boce i bojaju bojama za svilu. Na neke od marama, dok su još bile vlažne, posuta je krupna sol. Na taj način dobiva se mramorna osnova. Jedna je korisnica maramu oslikavala uz pomoć kontura. Nakon bojanja, marame se suše, a boja fiksira peglanjem.Vrijedne petlovačke 'fijolice' s oslikanim maramamaVrijedne petlovačke 'fijolice' s oslikanim maramama

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok