MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 14. 01. 2017.

Tomaševići ponovo najsportaši Belog Manastira

Darko, Diana i Denis Tomašević s roditeljimaDarko, Diana i Denis Tomašević s roditeljima(Fotoalbum BaranjaMedije može se vidjeti ovdje)

U subotu, 14. I. 2017. godine, Zajednica športskih udruga (ZŠU) Grada Belog Manastira organizirala je proglašenje najboljih belomanastirskih sportaša, sportašica, sportskih kolektiva i najvećih sportskih nada, kao i dodjelu zahvalnica zaslužnima za višegodišnji rad u sportu.

Za najboljeg sportaša Grada Belog Manastira u 2016. godini proglašen je Denis Tomašević (Streljačka udruga "Mars", Beli Manastir), za najbolju sportašicu Diana Tomašević (Gimnastičko društvo "Beli Manastir"), a za najbolji sportski kolektiv Ženski rukometni klub (ŽRK) "Baranja" također iz Belog Manastira.

U prošloj, 2016. godini zapaženije rezultate postigli su sljedeći sportaši i klubovi: stolnotenisač Mario Banek (STK "Vodovod", Osijek), Luka Ivković (Orijentacijski klub "Sova", Šećerana), TatjanaTopalov (Streljačka udruga "Mars") te Gimnastičko društvo "Beli Manastir", ekipa seniorki (Lana Antunović, Matea Dodlek, Marina Farkaš, Mia Petričević i Diana Tomašević).

Aleksandra Dorić iz BolmanaAleksandra Dorić iz BolmanaZa perspektivne sportašice proglašene su: Ana Balaban i Nela Vargek (Gimnastičko društvo "Beli Manastir"), Aleksandra Dorić i Lana Pavlečić ("Aiki Dojo Takeda", Branjin Vrh) i Leona Mikec (ŽRK "Baranja"). Perspektivni sportaši su: Filip i Igor Dombi ("Aiki Dojo Takeda") i Teo Grujić (NK "Šparta", Beli Manastir). Perspektivni klub je ŠNK "Baranja-Belje" iz Belog Manastira.

Brat i sestra Denis i Diana Tomašević time su ponovili prošlogodišnji uspjeh pa su drugu godinu zaredom proglašeni najboljim belomanastirskim sportašima. Iako su oboje članovi belomanastirskih klubova, oni nisu Belomanastirci jer žive u Bolmanu, baranjskom selu od petstotinjak stanovnika, udaljenom 12 kilometara od Belog Manastira. Denis je učenik četvrtog razreda belomanastirske Prve srednje škole, a Diana drugog razreda Medicinske škole Osijek. Zato svakodnevno putuju u Beli Manastir odnosno Osijek zbog školovanja, a onda opet u Beli Manastir na treninge. To ne bi bilo moguće da njihovi roditelji Predrag i Katarina nemaju mnogo razumijevanja za njihovu ljubav prema sportu, a tim putem usmjeravaju i mlađeg sina Darka, koji također trenira u SU "Mars".

U Bolmanu živi i Aleksandra Dorić, trinaestogodišnja učenica sedmog razreda OŠ Jagodnjak, koja je proglašena jednom od perspektivnih sportašica. Ona dvaput nedjeljno trenira u Jagodnjaku borilačku vještinu džiju-džicu, koja nije samo sport, nego stil života i koncept borenja u kome se slabiji brane od jačih protivnika.

Perspektivnom sportašicom proglašena je i Ana Balaban iz Jagodnjaka, članica Gimnastičkog društva "Beli Manastir", kćerka načelnika Općine Jagodnjak Anđelka Balabana.

Za 20 godina rada u sportu priznanje je dodijeljeno i Željku Gašpertu iz Čeminca te Šahovskom klubu "Beli Manastir" (20 godina rada) i Košarkaškom klubu "Beli Manastir" (10 godina). Na prijedlog ZŠU Grada Belog Manastira, Športska zajednica (ŠZ) Osječko-baranjske županije, za izuzetan i dugogodišnji doprinos razvoju sporta na području Županije, nagradila je načelnika baranjske Općine Draž Stipana Šašlina.

Zaslužnim sportašima, sportašicama i sportskim kolektivima plakete i priznanja uručili su zamjenici belomanastirskog gradonačelnika Marko Bogatić i Predrag Stojanović, predsjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira Jadranka Sabljak, predsjednik ZŠU Grada Belog Manastira Ivan Zadravec, glavni tajnik ŠZ OBŽ Dubravko Ižaković i predstavnica ŠZ OBŽ nekad poznata veslačica Mirna Rajle Brođanac.

U zabavnom dijelu programa predstavili su se plesno-scenskim nastupom "Skok-klub – ŠRP" pod vodstvom Kristine Krušelj te članica Gradskog kazališta Beli Manastir Dunja Vlahek ulomkom iz monodrame "Mojoj Baranji" i Jana Časar suvremenim plesom.

(Izvor: Rajko Cicak, BaranjaMedija
na Facebooku; foto: Stana Nemet)

Napomena: O bolmanskim sportašima Denisu i Diani Tomašević te o Aleksandri Dorić objavila je Stana Nemet članak u listu "Izvor" (broj 159, str. 22, 18. I. 2017). Članak se može vidjeti ovdje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok