MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 26. 01. 2017.

"Od starog pravimo novo" – Kneževi Vinogradi

Izrada privjesaka za ključeve u obliku lutkicaIzrada privjesaka za ključeve u obliku lutkica(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 26. I. 2017. godine, od 17 do 19 sati, u Kneževim Vinogradima održana je likovno-kreativna radionica za žene u okviru projekta "Od starog pravimo novo", kojega financira Grad Beli Manastir namjenskim sredstvima za sanaciju odlagališta. Radionica je dogovorena s Korinom Tomašić Deak, predsjednicom Mađarske udruge mladih (MUM) "Hercegszöllősi Mihály" – Kneževi Vinogradi, vodile su je Jelena Opačić-Matijević i Stela Fabijan, a na njoj je bilo 15 korisnica.

Veliki interes u Kneževim Vinogradima: 10 korisnicaVeliki interes u Kneževim Vinogradima: 10 korisnicaKao i u Petlovcu, tema radionice bila je izrada privjesaka za ključeve u obliku lutke od starih košulja i ostataka materijala koji su nekada davno ostali pri krojenju kostima, haljina i sl. Korisnice su se ugodno zabavile pri izradi, a rad je išao brzo jer su vične vezu. Malo-pomalo, dio po dio i ono što su pravile počelo je ličiti na lutkice, a kad su dodale i metalni krug na koji se kače ključevi, dobile su prave privjeske. Zadovoljne onim što su napravile, korisnice su počele smišljati što bi se sve još moglo napraviti po istom sistemu, a počele su smišljati i imena svojim lutkicama, npr. Lilika, Dženis Džoplin i sl.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok