MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 25. 09. 2016.

Rad "Oazinog" šnajderaja (VIII/2016)

Platnene torbe od odjevnih predmeta ...Platnene torbe od odjevnih predmeta ...Kroz projekt "Pomoć ugroženim Belomanastircima" djeluje "Oazin" šnajderaj, u kome gerontokrojačica Jelena Opačić-Matijević besplatno prepravlja i krpi garderobu za socijalno ugrožene i starije osobe s područja Grada Belog Manastira.

U posljednje vrijeme malo se toga šije ili prepravlja. Gerontokrojačica kaže, malo u šali – malo ozbiljno, da je vjerojatno već sve prepravila što je prepraviti trebalo ili se "Oazini" korisnici više niti debljaju, niti smanjuju pa im onda ni prepravke odjeće nisu potrebne. Doduše, tu i tamo prekroji po neki jastuk ili zavjesu i to je uglavnom sve.

... izdvojenih za reciklažu... izdvojenih za reciklažuZato svoj rad trenutno više bazira na "Oazinoj" burzi odjeće i obuće i na velikoj količini donirane garderobe koju nitko neće. A tu uglavnom spada nešto klasičnija odjeća: košulje, suknje, sakoi… Takve stvari iskorištava za izradu novih predmeta. U posljednjih nekoliko mjeseci uglavnom pravi platnene torbe, koje su se pokazale kao najkorisnije.

Naime, u Burzu odjeće i obuće korisnice često dolaze bez vrećica i torbi pa im se uz odjeću daruje i torbu. Na taj način dio donirane robe ponovo se vraća u upotrebu, Burza se rasterećuje demode garderobe koja je zatrpava, a korisnicima dobro dođe.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok