MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 02. 06. 2020.

Ekotorbe za korisnike besplatnih toplih obroka

Ekotorba uz jelonošuEkotorba uz jelonošuPosljednjeg dana mjeseca svibnja 2020. godine završio je "Oazin" trogodišnji program "Pomoć najugroženijim osobama Grada Belog Manastira", kojega je financiralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu tog programa bilo je više aktivnosti, a jedna od njih bila je socijalna usluga dostava besplatnih toplih obroka najugroženijim stanovnicima Grada Belog Manastira. Tu uslugu sada financira Grad Beli Manastir, a njome je trenutno obuhvaćeno 25 korisnika (svi članci na tu temu mogu se vidjeti OVDJE).

Ekotorbe od reciklažnog materijalaEkotorbe od reciklažnog materijalaPraktične torbe za razne svrhePraktične torbe za razne svrheKroz isti program djelovao je i "Oazin" šnajderaj, koji je socijalno ugroženim osobama pružao besplatne krojačke usluge (svi članci na tu temu mogu se vidjeti OVDJE). U drugoj polovini trećeg te u četvrtom i petom mjesecu 2020. godine, zbog pandemije izazvane koronavirusom, "Oaza" nije radila s korisnicima pa su zbog toga Oazine" krojačice Jelena i Sandra radile od kuće i od reciklažne robe iz "Oazine" burze odjeće i obuće šile platnene torbe i jastučiće za igle (svi članci vezani za koronavirus mogu se vidjeti OVDJE).

Ekotorba i jastučić za igleEkotorba i jastučić za igleSad kad je – manje-više – opasnost od širenja koronavirusa prestala, došlo je vrijeme da se ekotorbe i jastučići podijele korisnicima besplatnih toplih obroka. Taj zadatak na sebe je preuzeo "Oazin" volonter Ljubo Jeličić, koji je obišao sve korisnike u Belom Manastiru, Branjinom Vrhu i Šumarini i podijelio im "Oazine" poklone. Iznenađenje korisnike – prema riječima volontera Ljube – bilo je veliko i gotovo svi su izrazili zahvalnost "Oazi" na toj maloj gesti pažnje (svi članci vezani za volontiranje mogu se vidjeti OVDJE).

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok