MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 23. 06. 2016.

Promocija 21. broja "Valpovačkog godišnjaka"

Ivan Tonković, Mirjana Paušak i Stjepan NajmanIvan Tonković, Mirjana Paušak i Stjepan Najman(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U maloj sali valpovačkog Centra kulture M. P. Katančić održana je u četvrtak, 23. VI. 2016. godine, promocija 21. broja "Valpovačkog godišnjaka". Nakon što je skup pozdravio valpovački gradonačelnik Leon Žulj (na slici drugi slijeva u prvom redu), promociju je vodio i o svim člancima govorio Ivan Tonković, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Valpovu i član uredništva Godišnjaka.

Svoje članke opširnije su predstavila i dvojica autora: urednik Godišnjaka od prvog broja Stjepan Najman predstavio je jedan od svojih pet članaka, "Strossmayer i Valpovo" (str. 51-56), dok je Zdravko Birovljević vrlo emotivno predstavio svoj tekst "Prsten postao punoljetan" (str. 127-131) o 18 godina ženskog šahovskog turnira Čarobni prsten. Između njihovih izlaganja okupljenoj brojnoj publici predstavila su se tri učenika Osnovne glazbene škole Valpovo: Pjero Maltar (gitara), Lucija Šimić (flauta) i Karlo Ružman (klavir).

Zdravko BirovljevićZdravko BirovljevićDvadesetprvi broj godišnjaka, kojega od 1996. godine izdaje Ogranak Matice hrvatske u Valpovu, ima 215 stranica i donosi 24 članka od 21 (su)autora. Članci su grupirani u sedam cjelina: "Baština", "Iz prošlosti Valpovštine", "Pedagoški pristupi", "Godišnjice i jubileji", "Portreti", "Svijet prirode", "Između dva godišnjaka" i "U spomen". Na koncu knjige je "Bibliografija članaka po autorima Valpovačkog godišnjaka br. 16 – 20." Autori članaka su: Stjepan Berak, Katarina Bulut Čolaković, Zdravko Birovljević, Ivan Cvenić, Svjetlana Cvenić (u suautorstvu sa Zdravkom Pavlovićem), Dragan Francuz i Dragan Milec, Stela Horvat i Matija Bartolović, Nada Kavicki (2), Karlo i Štefica Kobzi, Ljudevit Meze, Stjepan Najman (5), Jovan Nedić, Mirjana Paušak (2), Zdravko Pavlović (autor i suautor), Mihael Sučić, Antun Sudar, Ivan Tonković i dr. sc. Dinko Župan.

I u ovogodišnjem izdanju "Valpovačkog godišnjaka", kao i u prethodna četiri (17-20), objavljen je veliki članak na 14 stranica (191-204), s devet ilustracija u boji, o aktivnostima u prethodnih godinu dana Zagonetačkog kluba Osijek (skraćenog imena Zakos) i njegovih članova zakosovaca iz Osijeka, Belog Manastira, Privlake, Skoplja i Valpova. Članak je podijeljen na devet dijelova: Dan enigmata u Širokom Brijegu, 15. SES u Valjevu, Prvi internacionalni skup enigmata u Kikindi, 31. SOZAH u Donjem Vidovcu u Međimurju, Druženje enigmata na Sajmu knjiga, "Feniks – borba za kvalitet", 5. Memorijal Đuro Knežević, Memorijal Pavle – Libran i Enigmatika u Glasu Slavonije.

Mala sala Centra kulture M. P. KatančićMala sala Centra kulture M. P. KatančićU dosadašnjem dvadeset jednom broju "Valpovačkog godišnjaka" objavljeno je 605 članaka, koje je napisalo 147 autora, na ukupno impozantnih – 4.230 stranica. Značajan dio članaka evidentiran je u elektronskom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice kao zasebna bibliotečna jedinica. Uz dvadeset jednog člankopisca, u pripremi 21. broja učestvovalo je još toliko ostalih suradnika, među kojima kao tehnički urednik Zvonko Jerković iz Osijeka.

(Članci s prethodnih promocija: 2012, 2013, 2014, 2015)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok