MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 10. 11. 2015.

Promocija 11. broja "Godišnjaka OMH"

Cokule na naslovniciCokule na naslovnici(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U utorak, 10. XI. 2015. godine, nastupom učenika Umjetničke škole Beli Manastir na gitari, braču i bisernici počelo je predstavljanje 11. broja "Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru". Nastavljajući niz zanimljivih priča iz prošlosti Baranje, te uz nekoliko onih iz sadašnjosti, i ovaj broj – na više od 200 stranica – obiluje temama koje je napisalo 14 autora. Omot je po običaju, kao i svi dosadašnji, besplatni poklon vrhunskog fotografa i novijeg Baranjca Marija Romulića.

Predsjednik Ogranka Petar Tokić podsjetio je u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira okupljene članove i građane na nesebičan rad svih dosadašnjih autora, koji su iza sebe ostavili napisanoga u dovoljnoj količini da bi se sve moglo pretvoriti u nekoliko knjiga zanimljivoga štiva, pogodnog i za neka buduća istraživanja o prošlosti Baranje i o životu u njoj.

Naslovna fotografija drvenih klompi, prema napisanim uvodnim riječima glavnog urednika Željka Predojevića, ima simboliku koja predstavlja utabani put kojim svakako treba nastaviti. Ovaj broj "Godišnjaka" podijeljen je u nekoliko poglavlja: "Tradicijska kultura", "Promišljanja i razgovori o umjetnosti", "Ekosustav i klima", "Odgoj i obrazovanje", "Aktualnosti i zbivanja" te završava s "In memoriam" Ivanu Pašiću (1930-2014) i prof. dr. sc. Stjepanu Sršanu (1941-2014).

Skupu su se obratili gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš i počasna predsjednica Ogranka Julijana Vladetić, a predstavljanje "Godišnjaka" završilo je pozivom predsjednika Petra Tokića da i drugi (ne samo članovi!) donesu svoje rukopise i na taj način obogate sljedeći broj. Sve dosadašnje "Godišnjake", uključujući i ovaj, možete preuzeti u digitalnom formatu (.pdf) ovdje.

(Napisao: Rajko Cicak,
baranjamedija.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok