MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 12. 11. 2015.

Promocija prvog sveska monografije o Belom Manastiru

S. Kulenović, D. Vlahek, M. Grujić, L. Heka i D. TaslidžićS. Kulenović, D. Vlahek, M. Grujić, L. Heka i D. Taslidžić(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 12. XI. 2015. godine, s početkom u 18 sati, u Velikoj vijećnici Grada Belog Manastira održana je – pred pedesetak posjetilaca – promocija knjige "Beli Manastir (od osvita civilizacije do Drugoga svjetskog rata)". Knjigu, koja ima 315 stranica i koju kao glavni urednik potpisuje Davorin Taslidžić, izdali su Zavod za baranjsku povjesnicu i Grad Beli Manastir.

O knjizi su govorili Jadranka Sabljak, predsjednica belomanastirskog Gradskog vijeća, gradonačelnik Ivan Doboš, profesor emeritus dr. sc. Salih Kulenović iz Tuzle, docent dr. sc. László Heka iz Segedina i urednik Davorin Taslidžić. Promociju je vodila Dunja Vlahek, a odlomke iz knjige čitala Maja Grujić, obje glumice Gradskog kazališta Beli Manastir.

Prema riječima glavnog urednika, "knjiga je plod nesebičnog truda brojnih autora, suradnika, sudionika znanstvenog skupa s međunarodnim sudjelovanjem Beli Manastir u prošlosti i sadašnjosti, što je održan u Belom Manastiru 2. i 4. travnja 2013., a ostat će kao trajni spomen obilježavanja 800. obljetnice prvoga pisanoga spomena imena grada Belog Manastira u prošlosti".

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok