MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 21. 10. 2015.

Nominacije za Mirovnu nagradu "Krunoslav Sukić"

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava objavljuje javni poziv za nominacije za

Nagradu i priznanja za promicanje mirotvorstva,
nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" 2015.

(od 5. IX. do 15. XI. 2015. g.)

Nagrada i priznanja "Krunoslav Sukić" prva je mirovna nagrada u Hrvatskoj. Dodjeljuje se sedmu godinu za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i slobodā čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Namijenjena je osobama, organizacijama i školama, koje ispravno življenje za dobro ljudi, zajednice i prirode svjedoče građanskom i ljudskom zauzetošću koja oslobađa kreativne potencijale, povezujući osobni razvoj i opće dobro.

Javni poziv, uvjeti natječaja i obrasci objavljeni su na internetskoj stranici Nagrade:

http://www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/prijava/
http://krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr/mirovna-skola/

Proglašenje nagrađenih bit će na svečanosti u Osijeku, 9. prosinca 2015.

NAGRADA za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" namijenjena je pojedincima/kama za njihovo djelovanje u Republici Hrvatskoj.

Nagradu čine plaketa – zahvalnica te novčani iznos od 5.000,00 HRK. Prijavni obrazac za Nagradu može se preuzeti ovdje.

Kategorije priznanja:

1) PRIZNANJE za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava "Krunoslav Sukić" namijenjeno je pojedincima/kama, organizacijama, društvima te građanskim i drugim inicijativama za pružanje otpora nasilju te njihovom zalaganju za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba, zaštiti i promicanju ljudskih prava i mirotvorstva: ulokalnoj zajednici; putem društveno angažirane umjetnosti; poticanjem društvenog, ekumenskog i međureligijskog dijaloga; nenasilnim akcijama i drugim načinima nenasilnog društvenog djelovanja u Republici Hrvatskoj.

Priznanje čini plaketa – zahvalnica. Prijavni obrazac za Priznanje može se preuzeti ovdje.

2) PRIZNANJE "Krunoslav Sukić" Knjiga godine

Priznanje čini plaketa – zahvalnica. Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

3) PRIZNANJE "Krunoslav Sukić" Mirotvorna škola nova je kategorija priznanja od 2015. godine za osnovne i srednje škole koje promiču odgoj za primjenu nenasilnih metoda u rješavanju sukoba i aktivno građanstvo te solidarno sudjeluju u unapređivanju života svoje školske i lokalne zajednice.

Priznanje čine plaketa – zahvalnica te sedmodnevni edukativno-studijski posjet skupine učenika/ca i nastavnika/ca nagrađene škole Osijeku i Vukovaru. Prijavni obrazac može se preuzeti ovdje.

(Kontakt: nagrada@centar-za-mir.hr;
Katarina Kruhonja, Osijek: 092-135-0008)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok