MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 19. 04. 2009.

Ekskurzija u Prag (fotopriča)

Ekskurzija u Prag
Belomanastirski gimnazijalci u Pragu

U ponedjeljak, 13. IV. 2009. godine, u 23,30 sati, grupa maturanata Gimnazije Beli Manastir i učenika trećih razreda Prve srednje škole Beli Manastir (od kojih su mnogi "Oazini" korisnici) otputovala je na ekskurziju u Prag. Za računalne tehničare, tehničare cestovnog prometa, automehaničare i druge strukovnjake iz Prve srednje škole (među kojima je bilo i učenika četvrtih razreda) to je ujedno bilo i maturalno putovanje. Gimnazijalci su još prošle godine (u 8. mjesecu) bili na maturalnom putovanju u Španjolskoj, no oni tradicionalno u proljeće putuju i u Prag. Vođa puta bila je Spasa Mužinić, profesorica hrvatskog jezika u Prvoj srednjoj školi.

U dva autobusa vinkovačkih registracija, od kojih je jedan cijelim putem imao problema s pregrijavanjem motora, našlo se mjesta i za nekoliko "običnih" baranjskih turista, koji su popunili preostala slobodna mjesta.

Nakon cjelonoćne vožnje putnici su se zadržali u Beču. Autobusom su obišli grad, a onda su dobili sat vremena za samostalnu šetnju po austrijskoj prijestolnici. U praški hotel "Slaviju", koji je od centra grada udaljen 30 minuta vožnje tramvajem, stigli su kasno poslijepodne.

U tri dana boravka u Pragu, uz lokalnog vodiča, obišli su najznačajnije destinacije u gradu (Karlov most, stari i novi dio Praga, Vltavu, mnoge crkve i katedrale, vidikovce, rodnu kuću Franza Kafke, trgove, muzeje, najužu ulicu u Pragu, poznatu Zlatna ulicu), a ostalo im je i dosta vremena za samostalno obilaženje, razgledanje, odlaske na izlete ili npr. u disko.

Kući su krenuli u subotu ujutro, 18. IV, preko Mađarske, sa zadržavanjem u Budimpešti. I mađarski glavni grad obišli su autobusom, vidjevši parlament, operu, kazalište, Trg heroja, mostove na Dunavu te oba dijela grada (Budim i Peštu). Imali su prilike popeti se na vidikovac s koga se Budimpešta vidi kao na dlanu i obići poznatu ulicu Vaci. U Beli Manastir su stigli u prvim minutama sljedećeg dana.

Ekskurzija je, kako čujemo, bila jako zanimljiva, ali i naporna jer da bi se obišao Prag, mora se dosta pješačiti. (Fotografije snimila: Sonja Nedić)

Ekskurzija u Prag
Palača u Pragu
Ekskurzija u Prag
Neobična fontana
Ekskurzija u Prag
Prag
Ekskurzija u Prag
Trg svetog Vaclava
Ekskurzija u Prag
Trg svetog Vaclava
Ekskurzija u Prag
Rijeka Vltava
Ekskurzija u Prag
Karlov most preko Vltave
Ekskurzija u Prag
Zlata ulička
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok